Eestist leiab õdusaid ööbimispaiku igaühele

20.02.2008
Kuigi sõbrapäev on möödas, ei ela romantika vaid ühel päeval aastas ning Eestimaa pakub palju erinevaid kohti, kus nii suvel kui ka talvel kahekesi tore olla.

See, mida enda jaoks romantiliseks peetakse, on aga iga paari enda otsustada, kirjutab Postimehe reisilisa eriväljaanne Tourest 2008.

Valida saab hommikusest matkast metsas kuni küünlavalguse ja punaste roosideni, mõisatest ja lossidest kuni vaikse külalistemaja või turismitaluni.

Paljudel kohtadel on mõeldud välja ka spetsiaalsed paketid inimestele, kes tahavad oma kaaslast meeldivalt üllatada.

Vanaaegne romantika

Need, kes ihkavad luksust ning ehtsat vanaaegset romantilist õhkkonda, võiksid külastada Vihterpalu mõisa. Selles hilisklassitsistlikus hoones Harjumaal pakutakse elamusterikast õhtupoolikut.

Alates märtsist kuni juunikuuni toimuvad kümnel õhtul mõisas pidulikud õhtud, mis koosnevad gurmee viiekäigulisest õhtusöögist.

Selle õhtu magustoiduks on spetsiaalselt selleks puhuks koostöös Pärimusteatriga valminud etendus «Vihterpalu valss», mille lavastajaks on Egon Nuter. Meeleolu loovad Katrin Karisma, Ivo Eensalu ja Hans Kaldoja. Õhtu maksab 1200 krooni.

Vihterpalu mõisa tegevjuhi Siiri Käpa sõnul eristub Vihterpalu teistest Eesti mõisatest, kuna ei ole ööpäev läbi hotell, vaid seda siiski ettetellimisel.

Mõis on eelkõige suuremate pidude ning seminaride korraldamiseks. Pakutav õhtu on aga daamidele ideaalne põhjus oma õhtutualettide kapist välja toomiseks.

Ka lõuna pool, metsade vahel on põnevaid paiku. Internetilehekülg www.pulmad.ee valis Läti piiri lähedal asuva Taagepera lossi parimaks paigaks, kus abielluda, kuid lisaks pidudele pakub Taagepera ka privaatseid pakette.

Romantikuid poputatakse õhtusöögiga Rüütli saalis ning sviidis ümbritsevad neid küünlad ja roosikroonlehed. Kaaslast võib üllatada ka viiulikontserdiga.

Neile, kes otsivad õiget paika, kus abieluettepanek teha, pakub Taagepera loss selleks spetsiaalset võimalust – pidulik õhtusöök, tumepunased roosid ja küünlasäras lossitorn, kus ootab sõrmus.

Peigmehele on raske küsimuse esitamine väga lihtsaks tehtud. Kuid tegevust on ka lossist väljaspool. Suvel toimuvad ekskursioonid, läheduses on olemas matkarajad ja kiigeplats.

Erinevad paketid jäävad 3000–4700 krooni ringi. Aga lossielu ei saa ka iga päev nautida.

Mereõhk ja kalapüük

Kes suursugustest hoonetest ei hooli, vaid ihkavad mereõhku, võivad külastada Lepanina hotelli Pärnu lähedal.

Talveperioodil on olemas pakett «Talveõhtu kahele», mis hõlmab õhtusööki, ööd mullivanniga sviidis, kus on üllatusena vein ja puuviljavaagen ning hommikusööki. Paketi hind on 1910 krooni. Hotellis võib nautida sauna ja soolakambrit.

Männimetsa hõngu võib sisse hingata GPS-matkadel ja kelgumatkadel. Suvel võib minna süstaga sõitma või harrastada kiikingut, sõita jalgrattaga, mängida minigolfi või tennist. Suuremad loodusehuvilised saavad Tolkuse rabas ringi uidata.

Mõne paari jaoks on romantika ehk hoopis linnulaulu kuulamine või talvel jääaugust kala püüdmine. Willipu turismitalu Peipsi järve ääres pakub paika, kus ööbida ning loodust, mida nautida.

Suvel on võimalik püüda vikerforelli ja seda grillida, käia matkarajal ja palli mängida. Võimalik on laenutada ka kanuusid, et järvele sõita.

Talvel viiakse soovijad «Kummijukudega» jää peale, et seal kala püüdes aega viita. Lähedal asuvad ka Alatskivi loss ja vene vanausuliste kirikud, mida kultuurihuvilised külastada saavad.

Majutus inimese kohta on 280 krooni ööpäev. Need, kes aga eriti looduslähedased olla tahavad, võivad suvel telklasse oma telgi püsti panna.

Tundub, et Eestis ringi rännates ei tohiks öömaja muret tekkida, igas metsatukas peitub mõni põnev koht. Meeles tuleb pidada vaid seda, et romantiline õhkkond ei sõltu üksnes paigast ja seal pakutavast, ise tuleb ikka samuti vaeva näha.


Autor: Maarja Aeltermann
Foto: Vihterpalu mõis
http://www.tarbija24.ee/250208/esileht/olulised_teemad/tarbija24/reis/313001.php?eestist-leiab-odusaid-oobimispaiku-igauhele

Uudiste arhiiv