Eesti Kunstimuuseumi uudised 16.-22. juuni

17.06.2008
Koht, mis paneb liikuma

Reedest, 20. maist on Kumu V korrusel avatud kaasaegse kunsti galerii suveprojekt "Koht, mis paneb liikuma".
Kuigi Kumu suveprojekti teema ei mängi vaataja suunamisel ja tööde valikul esmajärgulist rolli, ühendab osalevaid kunstnikke linnakeskkond ja erinevad suhted sellesse. Linn kui kunstikeskkond esitab väljakutseid ja oma piiranguid, kehtestab teatud rutiini kohale, ent paneb samaaegselt suhestuma, toime tulema ja tegutsema. Näitusele on koondatud erinevad lähenemisviisid, on spetsiaalselt Kumusse loodud projekte, muuseumi kogudesse kuuuluvaid kunstiteoseid ja silmatorkavaid töid jooksvast kunstielust. Kohta käsitletakse näitusel sümboolse suurusena, tööde valik hõlmab erinevaid tegevustikke ning linnaelule iseloomulikke situatsioone.
Ekspositsiooni juhatab sisse urbanistlik kunst just täna siin ja praegu, "Ajaviil" kirjutamisest, tänavast, tänavakunstist, autoriteks Anton, Uku ja Rémi. "Ajaviilu" iseloomustab tänavatasandit, disaini, kunsti, grafitit ja tehnoloogiat kombineeriv hübriidne struktuur. Meediate rohkust korrastab projekti autori Antoni juhtmõte kirjutamisest, mis on füüsile vormi saanud monumentaalse, vaatajat tüpograafia saladustesse pühendava seinatapeedi kujul. Graafilised disainerid kirjeldavad ennast keeruliste informatsioonistruktuuride vahendajatena, kommunikatsiooniprotsesside analüüsijate ja koostajatena, kes tõlgendavad organisatsioonide srateegiaid ning stimuleerivad ühiskonna märkide uusi interpretatsioone. Antoni tunduvalt metafüüsilisemas käsitluses ei ole graafilise disaini juhtmõtteks majandustõusule kaasa aitamine ja firmastiilide kallal higistamine. Tüpograafilistele eksperimentidele pühendatud sein kommenteerib kirjatähe kontseptuaalset loomisprotsessi, vahendades kirjutamise poeesiat ja uute kujundite väljamõtlemise naudingut. Võime ajaviilu käsitleda sotsiaalse ruumina, kus elitaarne graafiline disain teeb ruumi ametlikult mittetunnustatud kirjutamisviisidele. Antoni projekti võtame kui manifesti kunstnikku ahistava spetsialiseeruumise mõttetusest. Sest kui ka graafilise disaineri kasutatusel olevad kirjavormid erinevad ööpimeduses tegeutseva grafitikunstniku kirjaviisist, ei välista tänapäeval üks sugugi teist. "Ajaviil" lähebki graafiliselt disainilt sujuvalt üle tänavakunsti problemaatika ja ikoonide käsitlemisele, andes teatepulga üle selle ala asjatundjatele. Projekt hajutab negatiivset suhtumist tänavakunsti kui vandalismiakti, ühendab erinevaid kunstnikerolle, demonstreerib loovat disainerimõtlemist, aga eelkõige hierarhiate korrastamist ka laia publiku jaoks "kõrge" professionaalse kunsti ja "madala" tänavakultuuri skaalal. Mootorrattal on näitusesaalis samasugune sümboolne koht nagu avalikku ruumi poetatud banksidel-stensilitel, mida kontrollib turvakaamerate valvas silm.
Kaido Ole installatsioon "Koosolek" (2007) viib meid asfaldi – ja tolmulõhnalisest betoonlinnakust otse city tuiksoonele, büroohoone steriilsesse nõupidamisruumi. Vaatajal on võimalus kujutleda end koosolekut pidamas koos Ole kangelastega, ideaalruumis paikneva kontori kujutletavate töötajatega (kes Ole poolt üles pildistatud küll konkreetse kvartali konkreetsetes koosolekusaalides).
Ajaliselt vanimaks linnakihistuseks, millega näitusel tegeletakse, on nõukogude-aegne magala ja selle romantiline käsitlus läbi mitmekordse filtri – Kaarel Nurga sari "Sügisball" on Flickri kaudu fotohuvilistele tuttav jäädvustus selle kultusfilmi võtetest. Näitusesaalis otsib töö vastust küsimusele, kas on mõtet tänapäeva maailmas, kus igaüks võib arvuti ja odava videokaameraga filme teha, produtseerida olemasolevale filmile lisaks liikumatut pilti.
Maalijana tuntud Maarit Murka on pildistanud oma maale ekstreemses ruumisituatsioonis ("Fotofoobia", 2007). Maalid muutuvad mahajäetud vangimaja keskkonnas osaks installatsioonidest, kuhu Murka on kaasanud sekundaarseid materjale. Need ruumijäädvustused edestavad femiinset suhet, mis keskendub subliimsele, salapärasele ja mõistatuslikule. Samuti soov anda edasi ängistust ja vahendada grotesket kogemust, mida hüljatud keskkonnad autoris äratavad.
Raoul Kurvitza "Pentatonic Color System II" (1994-1999) kuulub eesti kunstiajaloo esimeste heli, valgust ja ühendava elektroonilise kunsti hulka, mida esmakordselt oli eksponeeritud Sorose keskuse aastanäitusel "Olematu kunst". Programm paneb luupima ringe, spiraale, ruute, tagurpidi pööratud viisnurka jms. kujundeid. Programm koosneb kaheosalisest värvuse ja kujundite tsüklist, mis on kokku kombineeritud 9 osalise muusikalise heliribaga, mille autoriks on Ariel Lagle.
Reet Aus, Ville Hyvönen, HULA ja Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengid on ühendanud jõud projektis "Üle prahi", mis käsitleb ülesrahvastatuse ja ületarbimise problemaatikat. Mis saab riietest siis, kui oleme nad ära visanud? Mis saab keskkonnast, kui inimkond jätkab samas vaimus?
Sel suvel võiksime kõik korra Kumu viienda korruse nurgasaalis aja maha võtta, aknast välja vaadata ja mõttes oma elustiili kriitiliselt analüüsida.


Kumu öö

Kolmas KUMU ÖÖ festival, mis siiani on nii artistide kui publiku arvu poolest iga aastaga jõudsalt kasvanud, on sellel aastal kolinud suvele veelgi lähemale ning tervitab 20. juunil Eestimaale jõudvat suve esmakordselt ka suure välilava avamisega Kumu sisehoovis.
Eelmise aasta Kumu ÖÖ müüs välja kõik 2500 piletit ning ukse taha jäi mitusada muusikahuvilist. Sel aastal on KUMU ÖÖ artistide line-up veelgi pikem ja tihedam ning lisaks seni tuttavaks saanud kolmele sise-lavale näitustesaalis, fuajees ning auditooriumis võib sel korral suuremaid live-bände vaadata ka suvise tähistaeva all kunstikeskuse sisehoovis.
Kumu ÖÖ on võtnud eesmärgiks pöörata igal aastal eriliselt tähelepanu aktuaalsete ja omanäoliste Eesti artistide plaadiesitlustele ning sel korral on fookuses Tallinna diskopunkarid Stella oma kauaoodatud esikalbumiga "Love You Boy" ja Järvamaa juurtega pärimuselektrot esitav Köök seniavaldamata lugusid sisaldava 7-tollise vinüülsingliga "Ereliukas". Oma esikplaati "Päike ja jää" esitleb aastast 2004 tegutsenud meloodilist ja hingestatud omaloomingut viljelev Cloudspeak (Kadi Uibo, Paavo Eensalu, Eno Kollom). Samuti jõuab debüütalbumiga "8Hz" avalikkuse ette Eesti dubmuusika esinimeks tõusnud Maikameikers. Lisaks tutvustab oma värskelt valminud plaati UMA ehk Aleksei Saks ja Robert Jürjendal
Välisartistide nimekiri on kolmandal Kumu ÖÖl pikem ja sisukam kui kunagi varem – peaesinejaks on Briti ambient-staar the ORB (meenutagem nende hitti "Little Fluffy Clouds"!), ja üles astuvad 21. sajandi Janis Jopliniks tituleeritud hulluse ja geniaalsuse piiril kõikuv Berliini videokunstnik ja muusik Plannigtorock, Norra laulja ja lugudekirjutaja Susanna (tuntud kollektiivist Susanna & the Magical Orchestra), Islandi indie-ime Mugison, üle-võlli lähenemisega Briti tantsupunt They Came From the Stars I Saw Them, erinevate klaveritehnikatega eksperimenteeriv saksa pianist ja helilooja Hauschka (Volker Bertelmann), Leedu trip-hop-punt Fusedmarc ja veel palju muud.
Kumu ÖÖ kordaminekuks on ühendanud jõud üritustesarjad Jazz’n’Motion (BDG) ja Hea Uus Heli ning Kumu Kunstimuuseum.

Suveprogramm töökaaslastele ja sõpruskondadele

Uus suveprogramm "Lilled, linnud, liblikad" ootab lõõgastuma koos loomingu ja suupistetega.
Kumu kunstimuuseumi keraamika ateljee ootab taas neid inimesi, kes igatsevad kord aastas olla koos sõpradega kunstnikud ning valmistada endale üheskoos savist unikaalne ASI.
See on suurepärane võimalus asutustele, kes soovivad oma töötajaid tänada ning motiveerida läbi meeleoluka ja hariva keraamikatunni.
Ootame väikeseid töökaaslaste või sõpruskondade gruppe alates juunist 2008
Teid juhendab keraamik Aigi Orav!
Anname teile teada:
- Keraamika ateljeetundi ootame nii noori kui täiskasvanuid
- Ootame ainult väikesi gruppe suurusega kuni 10 inimest või kuni 15 inimest
- Programm kestab u. 2,5 tundi
- Igal osalejal valmib kunstniku poolt juhendatud isikupärane kaunis ese
- Lõõgastuseks pakume meeleolu, kuuma jooki ja suupistet
- Programmide hinnad: - grupile kuni 10 osalejat 5000.-
- grupile kuni 15 osalejat 5700.-

Hispaania dokumentaalfilmid

Kumu auditoorium ootab neljapäeval, 19. juunil kell 18.00 kõiki filmisõpru Hispaania dokumentaalidele. Üritus on tasuta!
Barcelona dokumentalistide assotsiatsiooni KANEMA poolt koostatud Hispaania kaasaegsete dokumentaalfilmide linastus KUMUs.
Filme kommenteerivad koha peal Joanot Cortes Fabregas ja María Pilar Monsell Prado. Assotsiatsioon "Kanema" on pedagoogilise suunitlusega noorte filmitegijate ühing, mille peamiseks huviks on audiovisuaalsete pedagoogiliste võimaluste kasutamine dokumentalistikas.
Projekt valmib koostöös Hispaania Suursaatkonnaga Tallinnas ja Kadriorg stuudioga.

Filmide nimekiri:

1. Verdaguer o fals / Tõsi või vale /
Joan Bover ja Joanot Cortés 2006
Kestus 32 min. Hispaania ja inglise keeles
Vanemad inimesed minu linnast tavatsesid rääkida, et keegi olevat jälitanud öösiti valgusvihuga noori naisi. Ja ühel ööl ootaski keegi noor mees relvaga valgusallika ilmumist... Järgmisel pühapäeval ei ilmunud kohalik preester missale.

2. Distancias / Vahemaad /
Pilar Monsell 2008
Kestus 20 min. Prantsuse ja inglise keeles
Gruppi Kongo põgenikke hoitakse kinni Maroko pealinnas Rabatis - neid ei lasta üle Hispaania-Maroko piiri.
Põgenikud lavastavad põgenemisloost teatritüki oma väikeses äärelinna korteris. Tükk ei ole lõpetatud ega täiuslik kuid tegelased näitavad läbielatut uues valguses.
Film on valminud koostöös Andaluusia piirkonna valitsuse, Rovira ja Virgili ülikooli Inimõiguste kateedri, stuudio Playtime S.L.-i ja Kongo põgenike ühinguga Marokos.

3. Barcelona. Minutos Lumiere / Barcelona. Lumière’i minutid /
Autorid: Oriol Andrés, Ana Filipa, Enrique Baró, David Batlle, Susana Benito, Sara Berheim, Joana Castell, Renate Costa, Alejandra De Leiva, Ulrique Decker, José del �?lamo, Laura Domingo, José Ramón Fernández, Manuel Fernández-Valdés, Daniel García, Luis González, Caterina Gueli, Pere Herms, Arnau Horta, Federico Lanchares, Malena Martínez, Afra Mejía, Pilar Monsell, Sergio Moreno, Victor Moreno, Aina Núñez, Jesús Regueira, Silvia Rey, Marina Sans, Aline Soberón, Inês Mestre, Walter Tiepelmann, Joan Tisminetzky y Carlos Vásquez.
Kestus 28 min. Hispaania ja inglise keeles.
Rühm dokumentaalfilmi õppivaid tudengeid filmivad Barcelonas erinevaid elulisi situatsioone. Filmitegemisel on üks põhitingimus: aega on üks minut, mille jooksul ei tohi kaamerat liigutada.

4. Nuestros ojos / Meie silmad /
KANEMA 2006
Kestus 6 min. Tõlge inglise keeles
Kolm noort Mosambiigi kunstitudengit on teinud kolm lühikest dokumentaalfilmi sellest, mis neid huvitab ja millega nad oma vabal ajal tegelevad.

5. Volandera
Maialen Arriaga 2005
Kestus 15 min. Hispaania ja inglise keeles
Uurimuslik dokumentaalfilm elust Soria piirkonna väikelinnas, Hispaanias.
Elu minevikust tulevikku.
Vaikiv, alasti, ürgne ja tõeline.
Varemed, üksindus, hing ja aeg.

6. Bon Aire
Arnau Oriol & Javier de Juan 2007
Kestus 40 min. Hispaania ja inglise keeles
Filmis näidatakse kolme vanadekodus elavat inimest.
Keskendutakse nende püüdlustele, hirmudele ja kujutelmadele surmast.
Filmi tootjad: UVIC, SAV, Ricard Parra, Girona ülikool.

Külastajale!
Näitus "Kadriorg 290. Loss ja tema lugu" on tehnilise rike tõttu suletud kuni 1. juulini. Püsiekspositsioon on avatud T-P 10.00-17.00. Vabandame!

Kumu kunstimuuseum
Avatud: T-P 11-18

Püsiekspositsioon:
Varamu
Eesti kunsti klassika 18. sajandi algusest Teise maailmasõja lõpuni

Rasked valikud
Eesti kunsti Teise maailmasõja lõpust taasiseseisvumiseni

Näitused:
UUS! Koht, mis paneb liikuma
Kuigi Kumu suveprojekti teema ei mängi vaataja suunamisel ja tööde valikul esmajärgulist rolli, ühendab osalevaid kunstnikke linnakeskkond ja erinevad suhted sellesse. Linn kui kunstikeskkond esitab väljakutseid ja oma piiranguid, kehtestab teatud rutiini kohale, ent paneb samaaegselt suhestuma, toime tulema ja tegutsema. Näitusele on koondatud erinevad lähenemisviisid, on spetsiaalselt Kumusse loodud projekte, muuseumi kogudesse kuuluvaid kunstiteoseid ja silmatorkavaid töid jooksvast kunstielust. Kohta käsitletakse näitusel sümboolse suurusena, tööde valik hõlmab erinevaid tegevustikke ning linnaelule iseloomulikke situatsioone.
20.06.2008-17.08.2008

Gerhard Richter. Ülevaade
Gerhard Richter on Sigmar Polke ja Georg Baselitzi kõrval üks rahvusvaheliselt tuntumaid Saksa kaasaegseid kunstnike. Saksa Välissuhete Instituut (ifa) esitleb käesoleval näitusel 27 Richterile iseloomulikku teost läbi aegade. Gerhard Richteri loomingu suur ja tegelikult ainus teema, mis valitseb erinevate motiivide, stiilide ja kunstiajalooliste tsitaatide taustal, on tegelikult ikkagi maalikunst ise, mille keelt ja vahendeid Richter oma nii heterogeenselt avalduvates tegevusformaatides ikka jälle uuesti kõnetab.
6.06.2008-17.08.2008 (V korrus)

TASE ´08
EKA lõputööde näitused, mis on kujunenud juba kunstielu üheks märgiliseks sündmuseks, annavad igal aastal kompaktselt ülevaate selle aastakäigu nö loomingulisest potentsiaalist.
7.06-22.06.2008 (IV korrus, B-tiib)

Maasikasööjad. Paul Kondase naivistlikud maalid
Paul Kondase (1900–1985) isikupärane pildimaailm lubab teda nimetada üheks eesti huvitavamaks naivistiks. Naivismi olulisemaks kriteeriumiks on mitteprofessionaalsus ja sellest tulenev vahetu kujutamisviis, mida sageli kirjeldatakse siira lapsemeelsusena. Kondase tööd on küll enamasti lustlikud, kuid mitte lapsemeelsed. Isegi klaaride nägudega maasikasööjail, kes esmapilgul näivad pelgalt maiad ja elevil, särab lähivaatlusel kuratlik helk silmis.
11.04-7.09.2008 (IV korrus)

Reis maale. Etnograafilised tüübid fotos
Näitus sisaldab etnograafilise kallakuga fotosid Eestist, põhirõhuga Johannes Pääsukese Setumaa (1911–1915) ja Saaremaa (1913) piltidel. Neid täiendavad teiste kutseliste ja asjaarmastajate fotograafide tööd samadest paikadest.
22.02.2008-14.09.2008 (III korrus, B-tiib)

Hariduskeskus:
UUS! Suveprogramm LILLED, LINNUD, LIBLIKAD
Looming ja lõõgastushetked koos suupistega

Suur suvekonkurss "Maasikasööjate pildiriba"
Osalustasu 30.-
Kuni 30. sept 2008

Haridusprogrammid lasteaiale:
Vaadates üles (taevad eesti kunstis)

Haridusprogrammid lasteaiale ja algklassidele:
Maasikasööjad (Paul Kondase näitusel)
Popkunst - Pop Kunst (Kaasaegne kunst)
Lugusid kunstis (tundide sari eesti kunsti klassikutest):
I osa Sõpruseaeg (baltisakslaste kunst)
II osa Veenõid Lorelei ja teised (Köler)
III osa Armastusest (Köler, Weizenberg, Adamson)
IV osa Peetri lubadus (Kristjan ja Paul Raud, Kallis, Laikmaa)
V osa Pariisi (Konrad Mägi, Nikolai Triik, Jaan Koort)
VI osa Oma seadused (Eesti Kunstnikkude Ryhm)
VII osa Valgusega värvitud ("Moodne inimene", "Valgus ja värv" ja "Tagasi natuuri juurde")
VIII osa Kurvad lehvikud, põlenud linn (kunst II maailmasõja ajal)

Haridusprogrammid põhikoolile:
Maasikasööjad (Paul Kondase näitusel)
Peateel (sissejuhatus eesti kunsti klassikasse)
Algusest peale (tundide sari eesti kunsti klassikutest):
I osa Peod ja portreed (baltisakslaste kunst)
II osa Südamega (Köler)
III osa Pronksist tuul ja marmorunenäod (Weizenberg ja Adamson)
IV osa Miks hobune peatus (Kristjan ja Paul Raud, Kallis, Laikmaa)
V osa Geniaalsed boheemlased (Konrad Mägi, Nikolai Triik, Jaan Koort)
VI osa Sõnadeta (Eesti Kunstnikkude Ryhm)
VII osa Maagiline, varjudeta ("Moodne inimene" ja "Valgus ja värv")
Uue põlvkonna legendid (eesti kunsti klassika), vene keeles
VIII osa Ajavaim (kunst II maailmasõja ajal)

Haridusprogrammid gümnaasiumile:
Maasikasööjad (Paul Kondase näitusel)
Magistraal (sissejuhatus eesti kunsti klassikasse)
Vähe süüa, palju külmetada (Mägi)

Info ja registreerimine: tel. 534 39 230 või 602 6074 (lauatelefonil 14.00-16.00) või haridus@ekm.ee

Auditoorium:
Hispaania dokumentaalfilmid
19. juuni kell 18.00
Osalemine tasuta!

Kumu ÖÖ
Muusikafestival
20. juuni
Piletihind 350.-
Info: 602 6000

Adamson-Ericu muuseum
Avatud: K-P 11-18

Püsiekspositsioon:
Adamson-Ericu teosed

Näitus:
Läbikumav. Akvarellid. Kjell Ekström. Ahvenamaa
Kunstnikku lummab põhjamaine kargus, veteväljade avarus ning valguse ja vaikuse lõputud variatsioonid. Samas süüvib ta vaimustunult eksootiliste kultuuride, lõõskava kuumuse ja troopilise lopsakuse värvielamustesse.
13.06-10.08.2008

Haridus:
Muuseumitunnid
(5-12aastastele):
Muuseumidetektiiv
Rääkivad portreed ja täpilised lilled
Kohvikumaalid ja tujukad kujundid
Gruppidele ettetellimisel tel. 644 5835
Info: 644 5835

Kadrioru kunstimuuseum
Avatud: T-P 10-17
Püsiekspositsioon:
16.-20. saj. maalikunst (Madalmaade, saksa, itaalia, vene meistrid)
18.-20. saj. Lääne-Euroopa ja Vene tarbekunst ning skulptuur

Näitus:
Kadriorg 290. Loss ja tema lugu
24. mai - detsember 2008
Väike pidulik Rooma baroki stiilis suveloss, mida ümbritses Versailles’ eeskujul purskkaevude, hekkide ja lilleparteritega regulaaraed, kerkis Läänemere äärde Vene valitseja Peeter I tahtel. Tsaari abikaasa Katariina I nime kandev lossi- ja pargiansambel on elanud oma 290-aastase ajaloo läbi mitmeid õitsenguperioode ja unarusse jäämise aegu.

Haridus:
Muuseumitunnid:
Kadrioru lossi lood (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
Suursugune barokk ja vallatlev rokokoo (põhikoolile ja gümnaasiumile)
Klassitsism ja akademism (põhikoolile ja gümnaasiumile)
Jõulutäht (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
Nutikad nõud (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
Raamid, raamid, raamid (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
Maastikud ja meri (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
Maalilised reisid (Lossikooli III, IV ja V klassile ja põhikoolile)
Mõistus ja tunded: romantism (põhikoolile ja gümnaasiumile)
Moekahinad (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)

Integratsiooniprogrammid:
Muuseumitundide sari Lossi lapsed (7-11aastastele)
Töövihikuprogrammid Ajaloo ilu ja Kunstistiilid (põhi- ja keskkoolile)
Gruppidele lahtiolekuajal ettetellimisel tel. 606 6400

Kontsert:
Uue sarja "Kadrioru Unplugged" avakontsert
Esineb Koit Toome
19. juunil kell 18.00
Kadrioru pargi Lilleaias
Üritus on tasuta!


Mikkeli muuseum
Avatud: K-P 10-17

Püsiekspositsioon:
Johannes Mikkeli kollektsioon: 16.-20. saj. Lääne-Euroopa, Vene, Hiina kunst

Näitus:
"Ennistatud Eesti"
Eesti vabariigi 1920.–1930. aastate kultuuripärandi restaureerimine Baltimaade Konservaatorite VIII konverentsi saatev näitus
Näitusega tähistab väliskunsti kogumisele ja tutvustamisele, uurimisele ja säilitamise pühendunud Kadrioru kunstimuuseum Eesti Vabariigi 90. sünnipäeva ning teeb kummarduse inimestele, kes on Eesti kultuuripärandit hoidnud ja ennistanud.
8. mai – 6. juuli 2008

Haridus:
"Läbi lukuaugu" (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
"Portselan – valge kuld" (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
"Päranduse päästmine" (põhikoolile ja gümnaasiumile)
Temaatiline haridusprogramm näitusel "Ennistatud Eesti. Eesti vabariigi 1920.–1930. aastate kultuuripärandi restaureerimine"

Integratsiooniprogramm:
"Põnev portselan ja joontest pildid" (põhi- ja keskkoolile)
Gruppidele lahtiolekuajal ettetellimisel tel. 606 6400
Info: 606 6400

Niguliste muuseum
Avatud: K–P 10–17

Püsiekspositsioon:
Kirikukunst alates XIII sajandist ning gildide, tsunftide, Mustpeade vennaskonna ja kiriku hõbevarad

Haridus:
Muuseumitunnid:
Lõvijaht Nigulistes (7–12-aastastele lastele)
Head ja pahad (7–12-aastastele lastele)
Inglid Niguliste kunstiteostel (7–12-aastastele lastele)

Niguliste Surmatants: keskaegse inimese ja maailmapildi peegel
(gümnaasiumiklassidele)
Temaatilised ekskursioonid gruppidele ettetellimisel tel 631 4330

Kontsert:
L- P kell 16.00 Orelimuusika pooltund
Sissepääs muuseumipiletiga

Eesti Kontsert korraldab:
Wroclawi Sünagoogi koor (Poola)
20. juuni kell 19:00
Piletihind: 200.- / 150.-
Lisainfo: http://www.concert.ee/
Info: 631 4330

Kristjan Raua majamuuseum

Vabandame!
Muuseum on suletud!
Täpsem info:
602 6001 või muuseum@ekm.ee

Uudiste arhiiv