SAS pardal lendas kodutu mees

20.11.2008
SAS pardal lendas sel nädalal suunal Kopenhaagen- London kodutu mees. Tavatu reisija on tehtud pronksist, kaalub 50 kilo ning on 145cm pikk.

Skulptuuri autoriks on Taani 58-aastane kunstnik Jens Galshiot ning tegu esimese kujuga 30., mida järgneva aasta jooksul Euroopa suuremates linnades eksponeeritakse. Ettevõtmise eesmärgiks on pöörata tähelepanu kodutuse probleemile ning märgata neid, kes elavad Euroopa tänavatel. Näituse pealkiri on ”Welcome Homeless”.

SAS on otsustanud kampaaniat toetada, pakkudes omalt poolt skulptuuride ning nende autorile transporti. Esimene kuju viidi lennuki pardale ratastoolis ning pidi läbis sarnaselt tavareisijatele ka turvakontrolli! Lennukisse jõudes ilmnes, et kuju paraku tavalisse turistiklassi ei mahu ning seltskond edutati äriklassi. Ebatavaline reisija tekitas lennukis palju elevust ning tekitas reisijate hulgas diskussiooni kodutuse probleemist Euroopa linnades.

Peale Euroopa ringreisi aastal 2010 lennutatakse kõik 30 kuju lõppnäituseks Kopenhaagenisse, kus skulpruurid müüakse heategevuslikul oksjonil maha.


Lisainfo:
Katrin Luhaäär
Eesti piirkonnajuht
Telefon: 666 3013
e-post: katrin.luhaaar@sas.dk
http://www.sas.ee

Uudiste arhiiv