AMEERIKAST NAASNUD ORKESTER KLAVERIPALAVIKUS

25.11.2008
28. november kell 19, Tallinna Metodisti kirik

KLAVERIPALAVIK
YU-FEN CHANG Taiwan


TALLINNA FILHARMOONIKUD
Dirigent ANDRES MUSTONEN

Kavas:

Tan Dun Eight Memories in watercolour (soleerib klaver)
W. A. Mozart Galimathias musicum
J. Chr. Bach Sinfonia
N. Rimski-Korsakov Klaverikontsert

Värskelt Ameerika-turneelt naasnud ja USA pressilt hulga kiidusõnu teeninud Tallinna Kammerorkestri esimene Eesti kontsert üle kuu aja.

Palavakuline kava, mis näitab iseloomulikke teoseid eri maailmanurkadest ja ajastutest.

Hiina kuulsaim helilooja, kultuurirevolutsiooni ajal üles kasvanud Tan Dun püüab oma loomingus ühendada budistlikku ja kristlikku maailma. Eight Memories in watercolour - need lood on kaunid pildid ja fantaasiarännakud.

Osad

1. Missing Moon
2. Staccato Beans
3. Herdboy's Song
4. Blue Nun
5. Red Wilderness
6. Ancient Burial
7. Floating Clouds
8. Sunrain

Dirigent Andres Mustoneni sõnul: "ida rahu ja lääne ilu".

Rimski-Korsakovi Klaverikontsert on täis vene muusika avatust ning lääne romantika tormlemist. Kirjutatud suure klaverikuninga Ferenc Liszti mõjutusel. Vene teemadele loodud teos ühendab vene rahvamuusika laululisuse suurejoonelise pianistliku tehnikaga. On lüüriliste kohtade ilu ja tuliseid peadpööritavaid käike.

Kõik see nauditavalt esitatud noore Taiwani pianisti YU-FEN CHANGI esituses.

Ta õppis Hiina kultuuriülikoolis Lääne kirjandust ja lõpetas kooli silmapaistvate tulemustega 1996. aasta juunis, saades kirjanduse magistrikraadi. Ta on teinud vabakutselise autorina kaastööd ajakirjadele ja ajalehtedele.

1998. aastal astus ta Brüsseli kuninglikku konservatooriumi ja asus seal õppima Diane Anderseni ja Dominique Corni käe all. Ta on osalenud arvukates meistriklassides ja õppinud Vitaly Margulise, Louiz de Moura Castro, Dimitri Baškirovi, John Perry, Pierre Réachi ja Eliso Virsaladze juures.

W.A. Mozart kirjutas oma "Quodlibeti" Galimathias Musicum 10-aastaselt. Quodlibet on muusikapala, milles kontrapunktiliselt põimuvad enamasti populaarsed meloodiad. Leopold Mozart koos oma perega jõudis Haagi 1766. aasta jaanuari lõpul, et osaleda Oranje prints Wilhelm V ametissepühitsemisel. Pidustused kestsid 7.-12. märtsini ning just selleks puhuks valmiski Mozartil Galimathias Musicum.


Tallinna Filharmoonia - elamus väärt kontserdist!
Toompuiestee 20, Tallinn 10149
Telefon: 669 9944
http://www.filharmoonia.ee

Uudiste arhiiv