Volbrilised saavad kaela külma lausvihma

30.04.2003
TALLINN, 30. aprill (EPLO) - Volbriööl on oodata napilt kuue-seitsmekraadist sooja, tuult ning lausvihma. Pikemat soojalainet pole ilmaennustajate kinnitusel lähinädalatel oodata, kirjutab SL Õhtuleht.

«Suurt sadu ootame just ööks vastu 1. maid,» ütles sünoptik Merike Merilain. «Minu pärast võiks siis lausa lund sadada ja tormata: linnas möllajaid ning korrarikkujaid vähem.»

Merilaini kinnitusel on kolmapäeva õhtul ilm kuiv ning sooja võib tulla kuni kümme kraadi. Veidi enne keskööd algab aga Lääne-Eestist vihmasadu, mis jõuab hommikuks ka ida poole. «1. mai hommik on terves Eestis väga vihmane. Alles keskhommikul võib pilvitus hõredamaks jääda ning siin-seal ka sadu lõppeda,» lausus Merilain.

Lisaks vihmasajule õnnistab loodus volbriööl pidutsejaid nappide soojakraadidega. Ennustuse järgi ei tõuse Põhja-Eestis kraadiklaas ööl vastu neljapäeva viiest-kuuest pügalast kõrgemale. Vaid Lõuna- Eestis võib volbriöö paar kraadi soojem olla. «Paari viimase aastaga võrreldes, kui meid hellitati varase ja sooja kevadega, on ilm loomulikult külm,» sõnas sünoptik.

EPL

Uudiste arhiiv