13. märts kell 19 Mustpeade majas

09.03.2009
13. märts kell 19 Mustpeade majas
„KULDAEG“

Muusikaline Hamburg

KALEV KULJUS oboe
REINUT TEPP muusikaline juht, cembalo
TALLINNA KAMMERORKESTER

I osa
G. Ph. Telemann Kontsert oboele, viiulile, keelpillidele ja basso continuole c-moll
Solistid Kalev Kuljus (oboe) ja Harry Traksmann (viiul)
G. Ph. Telemann Kontsert jahele viiulile, vioolale ja basso continuole d-moll
C.Ph. E. Bach Sümfoonia nr. 3 keelpillidele ja basso continuole C-duur

II osa
G. Ph. Telemann Kontsert oboe d’amorele, keelpillidele ja basso continuole G-duur
F. Mendelssohn-Bartholdy Sümfoonia nr. 9 keelpillidele c-moll


Tallinna Kammerorkestri sügisel alanud päris oma sari, kus nii kava koostamine kui kontserdi läbiviimine pole mitte dirigendi, vaid mängijate käes, toob kuulajani muusikat baroki kuldajastust ja teistestki sajanditest. Kindlasti muutub see kontserdil viibitud aeg ka kuulajate jaoks kuldajaks.
Alapealkiri “Muusikaline Hamburg” tähistab seda, et kõik heliloojad ja ka solist Kalev Kuljus on seotud Hamburgiga. See on kontsert, kus baroki asjatundja Reinut Tepp ja maailmahaardega solist Kalev Kuljus saavad oma fantaasial ja stiilitundel vabalt lennata lasta. Kindlasti on see publikule nauditav kogemus.
Kava koosneb saksa baroki suurkuju Telemanni teostest, õhtu lõpeb hoogsa viitega sajandite taha - romantismi helilooja Mendelssohni meloodiarikka sümfooniaga.

Kalev Kuljus on Eestis sündinud ja hariduse saanud solistidest kõrgeima tunnustuse ja karjääriga muusik. Ta tegutseb soolomängijana maailma juhtivates orkestrites. Praegu on ta Hamburgis tegutseva Põhja-Saksa Raadio Sümfooniaorkestri soolo-oboemängija, samas töötab ka esimese külalissoolo-oboistina Birminghami sümfooniaorkestris Inglismaal ning tegutseb soolo-oboistina orkestris Filharmonica Arturo Toscanini, mille dirigent on Lorin Maazel.
Kuljuse tähtsaimad esinemised solistina on olnud seni koos Capella Istropolitana’ga kuulsal Schleswig-Holsteini muusikafestivalil (2007), Flensburgi Sümfoonikutega (2008) ja Praha Kammerorkestriga (2002). Kalev Kuljuse repertuaar ulatub Bachist Helena Tulveni, kes on pühendanud talle teose “Valvaja”, ja sisaldab muuhulgas Bachi, Vivaldi, Mozarti, Martinů, R. Straussi, Vaughan Williamsi jt heliloojate oboekontserte.



Tallinna Filharmoonia - elamus väärt kontserdist!
Heili Vaus-Tamm
E-mail: heili.vaus-tamm@filharmoonia.ee
Tel: 525 6322
www.filharmoonia.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv