Kevadtorm murdis puid ja katkestas elektri

02.05.2003
Eile õhtul tõusnud torm põhjustas linnas mitmeid lühiajalisi elektrikatkestusi ja murdis puid sõiduteele.

TUUL MURDIS PUID. Torm lükkas ümber liiklusmärke, murdis puid ja oksi ning puhus pikali lahtist või halvasti kinnitatud tänavamööblit, näiteks reklaamtahvleid.

Päästeameti pressiesindaja Mari Tikani sõnul viis tugev tuul ära Keila jaamahoone katusepleki. “Olulisim häire oli Kaarli kiriku trollipeatuse juures, kus suur puu kukkus tugeva tuule tõttu trolliliinidele, põhjustades häireid trolliliikluses,” ütles Tikan. Tugev tuul puhus pikali ka Pääsküla rongijaama ootepaviljoni.

Tulika tänaval murdis tuul kaks puud, mis jäid ohtlikult tee kohale rippuma, päästjad saagisid puud maha. Voolu tänaval kukkus puu elektriliinidele, selle eemaldas sealt Eesti Energia korvtõstuk. Kalju tänaval saeti maha inimesi ohustanud suurem puuoks. Sõiduteele langenud ja liiklust takistavad puud tuli eemaldada ka Kopli tänaval ja Mähel, kus puu viisid ära kohalikud ise.



LASNAMÄEL ELEKTRIKATKESTUS. Torm põhjustas ka hulgaliselt elektrikatkestusi. Eesti Energia pressiesindaja Riina Vändre sõnul oli Tallinnas kell 18 rivist väljas viis, Harjumaal 144 alajaama. Kui palju inimesi elektrita jäi, ei osanud Vändre eile öelda. “Kõik ei jäänud elektrita, sest me lülitame nad umbes kümne minuti jooksul teiste alajaamade toitele,” ütles Vendre.

Kella poole seitsme paiku läks kümneks minutiks rivist välja üks Lasnamäe liin, jättes elanikud elektrita. See kordus ka tunni aja pärast ning põhjustas sekundilisi katkestusi kesklinnas. Elektrikatkestused tingisid näiteks arvutite väljalülitumise. Nähtavaima mõjuna kadus hetkeks TV3 eetripilt.

“Meie riketemeeskonnad on praegu kõik väljas ja töötavad, likvideerimine toimub nii kaua kuni valgust on ja jätkub hommikul vara,” kinnitas Vändre eile kella 20 ajal.

Torm algas eile päeval Saaremaal ja liikus edasi mandrile. Enim kahju tekitas torm Raplamaal, viies rivist välja 293 alajaama. Üle Eesti on Eesti Energial 17 000 trafoalajaama, torm viis rivist välja neist 997.

Ilmajaam andis eile ka tormihoiatuse, puhus tugev läänetuul kuni 25 meetrit sekundis. Tänaseks ennustab ilmajaam rannikul tuulekiiruseks kuni 17 meetrit sekundis, ilm on peamiselt kuiv.

EPL

Uudiste arhiiv