Maalid, maasikad ja heinad Rebase turismitalus

27.03.2009
Rebase turismitalu on uus ja veel avastamata koht Lääne–Virumaal Palasi külas Rakvere–Rannapungerja maantee ääres mõnikümmend kilomeetrit Rakverest eemal. Palasi küla on kaunis ning vaikne heakorrastatud paik keset metsi, soid ja rabasid.

Rebase turismitalus elab maalikunstnik Virve Saar, kes on maalimisega tegelenud juba üle kahekümne aasta. Õppis ta Tartu kunstimuuseumi juures tegutsenud kujutava kunsti kaugõppekursusel Lembit Saartsi käe all. Peamiselt maalib Saar maastikke, kuid ka natüürmorte ja muud.

Nüüd on ta avanud oma väikeses esivanemate talus Palasi külas välikohviku-galerii, mis asub talu lähedal metsatuka sees maanteest pisut eemal. Seal saab linnulaulu ning heinalõhna kõrvale süüa talus kohapeal kasvatatud magusaid maasikaid, juua kohvi ning kunstniku pilte vaadates end hetkeks linnamelust välja lülitada.

Galeriis meeldima hakanud pildi võib endale päriseks osta või hoopiski kunstniku käest oma äranägemise järgi maali tellida. Samas juhendab Virve Saar huvilisi, kes soovivad ise maastikku maalida, vaid maalitarbed peavad endal kaasas olema.

Kel rohkem aega on, võib šašlõkki grillida ja telkida kaugemal asetsevas metsatukas. Ka on võimalik nautida saunamõnusid ja tiigist kokresid püüda ning neist ise sealsamas lõkkeplatsil õhtusöök valmistada. Kes otsib romantikat ja erilisust, leiab magamiskoha värsketes lõhnavates heintes.

Loodushuvilistele pakub turismitalu giidiga loodusmatku Seljamäe õpperajal Punasoo turbaraba serval ning rabamatka Sirtsi soosse laugaste juurde. Giidiks on Palasi külavanem Mailis Saapar. Ka on võimalik koos retkejuhiga, et vältida eksimist, minna seene- ja marjametsa sügisande korjama ning looduse muutumist jälgima.

Augustis korraldab Virve Saar maalilaagreid täiskasvanutele, kus algajale maalihuvilisele jagatakse õpetust, kuidas maastikku maalida. Lisaks pakutakse nädalalõpupakette ning septembris päevaseid maaliretki rabasse.

http://www.virumaateataja.ee/080707/esileht/uudised/15039556.php


Maalilaagrid
Palasi küla, Vinni vald, Rebase talu 46606
Telefon: 536 05118
virve.saar.001@mail.ee
http://www.rebase.fie.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv