Kaks meest Carla pubis kana, kakukese ja kalasupiga

27.03.2009
Kui te mingil hetkel vajate privaatsust, näiteks sõbra või sõbratariga segamatult lõunatamiseks, siis on Rakvere kesklinnas asuv Carla pubi teile just sobiv koht.

Et olime leidnud privaatlõunaks sobiva koha, märkasime juba sisenemisel, sest kirjastaja Avo Seidelbergi tagasihoidlikule terele ei reageerinud leti taga seisvatest teenindajatest keegi ja nii õnnestuski meil, ilmselt märkamatult, saali lipsata, kirjutab Virumaa Teataja.

Pubi tagaosas on spordihuvilistele mõeldud ruum, mis vastavalt ka disainitud. Mururohelises laes on jalgpalliväljaku muster ja valgustiks palli meenutav kentsakas täpiline kera, mis kutsus kohe sellele pihta andma.

Millegipärast tundus, et keegi kõrgendatud meeleolus jalgpallifänn ükskord nii kindlasti ka teeb. Olukorda pisut hinnanud, otsustasime seal koha sisse võtta.

Päevapakkumine sobis

Nautinud juba umbes 20 minutit täielikku privaatsust, meenus meile, et olime ju ikkagi lõunatama tulnud. Omaette on küll tore, kuid ka kõht nõuab oma. Et meil lubati endiselt häirimatult olla, siis tõusime, et minna ja tellida letist midagi söödavat.

Soodsa hinnaga pakuti forellisuppi, mis maksis 20 krooni, ja kanafileed juustuga 45 krooni eest. Neid me tellisimegi.

Lisaks võtsime mahla hinnaga 20, kohvi 20, õunakoogi 34 ning jäätisekokteili 30 krooni. Ühtekokku laristasime 234 krooni eest ning suundusime oma kohale, kus meie suureks üllatuseks isuäratava välimusega supid juba laual aurasid.

Uurinud veidi aega kausi kuju, suurust ja sisu, panime lusikad usinasti liikuma.

Esimese suutäie järel jäi üsna veenev mulje, et supp on tehtud kalast, kusjuures mitte halvast. Mõõdukalt piprane, rohkelt kala sisaldav portsjon oleks väiksemate vajadustega sööjale olnud koguse poolest ka teise roa eest.

Avo Seidelbergki leidis supi suurepärase olevat ja nii tühjenesid kausid valguse kiirusel.

Keegi piilus salaja

Supp söödud, avastasin, et olin märkamatult kõrvale pakutud kakukese ära söönud, samal ajal kui Seidelbergi oma oli veel alles. Tahtsingi teha Avole ettepaneku, ehk ta nõustub kakukese minule loovutama, kui ühtäkki, justkui maa alt, ilmus meeldiva moega «jõhvikas» (teenindaja), kes naeratades asetas lauale tellitud kanafilee juustuga.

Vahtisime Seidelbergiga hämmeldunut teineteisele otsa - kust võis ettekandja teada, et olime ainult mõni hetk tagasi lõpetanud supi söömise? Avo arvas, et see on tõesti hea küsimus, ja asus veel enne, kui head isu soovinud ettekandja lahkuda jõudis, kana kallale.

Kiire ja korrektne teenindus kordus uuesti, kui olime kanafileega lõpetanud ja kord magustoidu kätte jõudis. Jäi mulje, et kellegi salasilm jälgis meie tegemisi ja toimetamisi. Alles hiljem märkasime, et majas on peeglid seatud nõnda, et leti tagant on enamik istekohti nähtavad.

Teenindamine või teene

Mis kanafileesse puutub, siis oli hinna ja kvaliteedi suhe tasakaalus, mis tähendab, et portsjon küll meeletult suur ei olnud, kuid ka hind oli pubi tingimustes täiesti vastuvõetav. Juustuga kana kõrvale pakuti riisi ja porgandisalatit, kaunistuseks apelsiniviilud. Lihtne ja maitsev.

Õunakooki Avo Seidelberg ei kommenteerinud, kuid isu järgi võis otsustada, et sobis küll. «Kohvi oskan mina parema keeta,» arvas Avo vajalikuks ära märkida.

Et mina kohvi ei tellinud ja Avo tuliuue kohvimasina toodangut samuti saanud polnud, siis jäi mul üle tema hinnanguga vaid leppida.

Minu jäätisekokteil aga oli täpselt see, mida lootsingi. Tekkis säärane nostalgiline meeleolu - meenusid noorusaastad, kui kunagise kino Ilo puhvetis just täpselt sama maitsega jooki oli pakutud. Mäletan, et juba üksnes seepärast tasus kinno minna.

Kõhud maitsvat rooga täis, lahkusime Avoga endiselt sõpradena.

Seidelbergi eemalduvale autole järele vaadates mõtlesin: kuidas oleks ikkagi õigem öelda, kas teenindamine või teenendamine? Õigekirja kohaselt ilmselt teenindamine. Aga sisu poolest? Kas teenindaja teenib meid või osutab hoopiski meile teene, võimaldades meeldivas keskkonnas keha kinnitada. Ja kärbsed ka ei hammustanud.

Mokka mööda

«Mokka mööda» on tarbijakülje rubriik, milles ajakirjanikud koos huvitavate inimestega külastavad kord kuus maakonna toitlustuskohti ja annavad neist lugejale ülevaate.

Autor: Sergei Klaasen, Virumaa Teataja
http://www.tarbija24.ee/190408/esileht/olulised_teemad/tarbija24/toit/324742_1.php?kaks-meest-carla-pubis-kana-kakukese-ja-kalasupiga


CARLA PUBI
Koidula 1, Rakvere 44308
Telefon: 322 3787
viantra@hot.ee
http://www.viantra.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Rakvere, Lääne-Virumaa

Rakvere, Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv