KUTSE DUELLILE - Harchenko versus Kerikmäe

06.05.2009
8. mai kell 19, KUMU, Tallinn
KUTSE DUELLILE

DMITRI HARCHENKO tantsija, lavastaja
TAAVI KERIKMÄE klahvpillid, elektroonika
Valguskunstnik TRIIN HOOK

Avangardne, kare, tõsine – kahe mehe improvisatsiooniline dialoog

Kutse duellile on sari, mis põhineb ühe muusiku ja ühe tantsija võrdsel partnerlusel ning teineteise mõjutamisel laval. Duell, mis võib üle minna duetiks või vastupidi. Eesti esinejate hulgast valitakse sobivad paarid, kes teineteist täiendavad, teineteisele vastanduvad, teineteist inspireerivad.

8. mai etendus – avangardne, kare, tõsine – kahe mehe dialoog. Suures osas on etendus improvisatoorset laadi. Kahekõne teema on paigas, vahendid ka... kuhu aga see dialoog välja viib, pole kellelgi teada...

Kui sarja eelmises etenduses Kaie Kõrbi ja Tiit Petersoniga oli palju paigas ja tulemus klassikalisem, siis seekord on otse laval sündivat oluliselt rohkem.

Taavi Kerikmäe on hinnatud improvisaator, keda kutsutakse paljudesse kohapeal sündivat loomingut eeldavatesse projektidesse. Oluline oli tema osalus ansamblijuhina Tõnis Mägi koolioratooriumi „Tarkus“ meeskonnas. Ta on tuntud kui „Ansambel U“ asutajaliige.

Dmitri Harchenko on Eesti kontekstis erakordse käekirjaga koreograaf. Ta kõnetab vaatajat eriliselt elitaarsel viisil, paneb kaasa mõtlema (sic! Mitte ainult kaasa elama või tunnetama). Haaravad on tema isikukesksed lavastused Marylin Monroest ja kirjanik Hoffmannist või etendus vanalinna tornides, kus tantsijad ise räägivad ajaloost ja kutsuvad publiku enda järel ruumist ruumi. Harchenko on eriliselt erudeeritud koreograaf, kes kõnetab oma publikut eri kunstivaldkondade kaudu. Tema etendusel ei või iial teada, millega kokku puutud.


Tallinna Filharmoonia – elamus väärt kontserdist!
Aadress: Toompuiestee 20, Tallinn 10149
Telefon: 669 9944
Faks: 669 9947
WWW: http://www.filharmoonia.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv