Ehe Argentiina tango Buenos Airesest sel suvel Ammende Villas ja Athena Keskuses.

15.05.2009
Juunis esinevad Ammende Villas Pärnus ja Athena Konverentsi- ja Kultuurikeskuses Tartus argentiina tango muusikud Leandro Schnaider ja Pablo Schiaffino Buenos Airesest. Nende imelise ja kütkestava muusika saatel tantsivad Kaja ja Martin Keil.

Leandro Schnaider ja Pablo Schiaffino on ehtsad porteñod (loe: Buenos Airese põliselanik), kelle esinemistepagas nii sooloesinejate kui orkestriliikmetena tangolinna tuntumates lokaalides on muljetavaldav. Duo musitseerib koos alates 2005. aastast nime all Ranas – Duo Porteño de Tango ja on pühendunud algupärase ning traditsioonilise tango mängimisele. Neile täiesti omasel moel suudavad muusikud juba esimeste akordide kõlades avada kuulaja meeled selle salapäraselt elegantse ja igatsust täis dramaatilise alatooniga helide maailma. Kontserdi repertuaar pärineb nii varasemast kui uuemast tangoajastust, sh. Eduardo Arolas, Osvaldo Pugliese, Anibal Troilo, Astor Piazzolla jt. loomingust. Sensuaalsete tantsuliste vahepaladena saab näha improvisatsiooni esitatavale muusikale. Vastupidiselt klassikalisele lavashowle on siinkohal tegemist muusikute ja tantsijate vaba interpretatsiooniga. Ehe ja algupärane argentiina tango tantsuna nii, nagu seda klassikalistes milongades (loe: tantsusaal) tantsitakse, on pigem harmoonia otsinguil kõndimisviis, kui kindlaksmääratud koreograafiaga etendus.Kaja ja Martin Keil tango nii tantsupõrandal kui elus on samuti alguse saanud Buenos Airesest.

LEANDRO SCHNAIDER – bandoneón , PABLO SCHIAFFINO – klaver (Argentiina), KAJA JA MARTIN KEIL – tants (Eesti ja Saksamaa)

Reede, 19. juuni 2009 kell 19:00
Pärnu, Ammende Villa

Laupäev, 20. juuni 2009 kell 19:00
Tartu, Ahtena Konverentsi- ja Kultuurikeskus


Kontserdipileti hind: 175 EEK/in
*Piletid müügil Piletilevis (al. 12.05), Ammende Villas ja Athena Keskuses.
*Ilusa ilmaga toimub Ammende Villa kontsert aias, vihma korral Ammende Villa Hallis

Peale kontserte kell 22:00 MILONGAÕHTU
Pärnus Ammende Villa salongis, Tartus restoranis Volga, samas hoones Athena Keskusega

Milonga on kõige otsesemas tähenduses argentiina tango tantsuõhtu kui ka koht iseenesest, kus tantsitakse mängitakse ainult tangomuusikat. Klassikalistes milongades on muusika jaotatud 3-4 tangoks (ehk tanda), mille vahel on ca minutiline paus koos vahemuusikaga (ehk cortina), mis ei ole tango (swing, rock, vms). Pauside ajal vahetatakse partnerit (muidugi pole see kohustuslik), kuid nii on see enamasti tavaks. Väga klassikalistes milongades on tantsusaali parem tiib härradele ja vasak daamidele, otse ehk keskel on lauad paaridele, kes soovivd ainult koos tantsida. Tantsule kutsutakse silmside ja peanoogutusega (ehk cabeceo), mis on justkui tango osa, kuna juba sealt algab tants.

Pileti hind 100 EEK/ in
*Sisaldab pokaali vahuveini ja osalemist milongal, väike etteaste muusikutelt Leandro Schnaider ja Pablo Schiaffino.

ÕHTUSÖÖK

Mõlemal kontserdiõhtul restoranides Argentiina toidukultuuri mõjutustega à la Carte põhine 3 - käiguline erimenüü, mille juurde pakume klassikalisi Argentiina veine.
*19.06 Ammende Restoran, 20.06 Volga Restoran

Menüü hind, ilma jookideta: 450 EEK.

HOTELLID

Kaugemalt saabuvaid Tartu kontserdi külastajaid ootame ööbima uuede ajaloolisesse ja luksuslikku HOTELLI ANTONIUS. Pärnus pakume ööbimisvõimalust Ammende Villa Hotellis.

„Tango üle võib vaielda ja me vaidlemegi, aga temas, nagu kõiges ehtsas, on varjul saladus“
J.L. Borges, argentiina kirjanik ja filosoof

LISAINFO, PILETITE JA LAUDADE BRONEERIMINE:

Ammende Villa Hotell & Restoran
Mere pst. 7, 80010 Pärnu
Tel 44 73 888, sale@ammende.ee
http://www.ammende.ee

Athena Kultuuri- ja Konverentsikeskus ja Volga restoran
Küütri tn.1, 51007 Tartu
Tel 730 5440, info@ateen.ee
http://www.ateen.ee , http://www.restaurantvolga.ee

Lisainfo esinejate kohta:
http://www.ranastango.com.ar
http://www.tangobruecke.de

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnu, Pärnumaa

Pärnu, Pärnumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv