Ülemiste keskuse parkla meelitab autovargaid

14.05.2004
Tallinna üheks ohtlikumaks piirkonnaks autoomanikele kujunes aprillis lisaks traditsioonilisele kesklinnale ka Lasnamäe lõpus asuv Mustakivi piirkond ning Ülemiste kaubanduskeskuse parkla, kirjutab Äripäev.

Kaks Tallinna kõige ohtlikumat piirkonda autoomanikele on aprilli varastatud autode statistika põhjal kesklinn koos Kopli, Kalamaja ja Pelgulinnaga ning Mustamäe ja Lasnamäe, kus elanike arv kõige suurem. Lasnamäel varastati üle poole autodest Laagna tee lõpuga piirnevast rajoonist, kust koos Peterburi tee Kuuli ja Betooni tänavate kandiga läks varaste saagiks üle kümne auto, selgub keskkriminaalpolitsei koostatud varastatud sõidukite statistikast. Ka mai esimestel nädalatel on jäänud sealkandis oma autost ilma neli inimest.

Teine ohtlikum kant oli aprillis Sõjamäe piirkond, seda eriti Ülemiste kaubakeskuse juures, mille parklast viidi aprillis minema kolm autot: 8. aprillil 2003. aasta Citroen C5, täpselt nädala pärast 1991. aasta VW Passat ja veel mõne päeva pärast 2002. aasta Toyota Avensis. Viimane autovargus pandi samas kohas toime üleeile, kui kurikaelte ohvriks langes 1993. aasta VW Passat.

Ülejäänud kaubanduskeskustest aprillis nii palju autosid ei varastatud, mais, tõsi küll, on keskkriminaalpolitsei andmetel autovarguste arvult Ülemiste kõrvale kerkimas ka Järve Selver, kus järjest kaduma läinud kaks BMWd. Aprillis viidi samast minema üks Mercedes-Benz.

Kesklinna kõige ohtlikum kant on sadama piirkond, kus autovargad jahivad välismaalasi, kuid ei peeta paljuks ka kohalikke autosid himustada. Samuti pandi mitmeid autovarguseid toime Pelgurannas ja Sõle tänava piirkonnas. Kõige turvalisem on Tallinnas Nõmme ja Pääsküla piirkond, kust varastati aprillis vaid kaks autot. See on ka igati loogiline, sest tegemist on eramajade piirkonnaga, kust autosid oluliselt raskem ärandada.

Uudiste arhiiv