The Times soovitab: lõõgastu Eesti saartel

14.08.2009
Briti ajaleht The Times soovitab reisisihtkohaks Eesti saari, kus saab aja maha võtta ja lõõgastuda.
Breueri sõnul ei ole Eestis reisimisel tähtis vaatamisväärsuste arv, vaid kogemus: «Meie oleme suurepärane näide «aeglasest reisimisest».»

Kuna Saaremaa ja Muhu jäid Nõukogude ajal tööstusest puutumata, saab seal nüüd nautida lihtsaid mõnusid, näitekskadaka- ja männimetsades jalutamist, inimtühjades randadest suplemist ja spaade külastamist.

Sarnaselt Isle of Wightile sunnivad need väikesed ja õrnad kohad inimest aega maha võtma ja lõõgastuma.

«Veetsin Muhu saart uurides mitu päeva. Isegi Nõukogude ajal armastasid seda kohta kunstnikud ja varsti nautisin saare lääneosas asuvas Koguva külas kohalike kunstnike loomingut,» kirjutas Urquhart.

Ajakirjanik külastas ka Tihuse ratsatalu ja Pädaste mõisa ning kiitis sealset menüüd. Ta suundus seejärel Kuressaarde ja märkis ära väikesed kunstigaleriid, ehtepoed, head restoranid ning suurepärase väljapaneku Saatemaa ajaloost Teise maailmasõja ajal. Georg Ots Spa hotelli aknast paistis suurepärane vaade Kuressaare lossist, mida kirjeldas kui «pilti lasteraamatust».

«Saarema turismibrošüüris pole kirjas kuigi palju vaatamisväärsusi. Just see ongi saare võlu. Kui soovid leebet puhkust, mis on rohkem Kirrin Islandi kui Ibiza moodi, ei pea sa kaugemalt otsima,» lisas Urquhart.


Tarbija24.ee
Toimetas: Annika Erg
Foto: Kuressaare loss
http://www.tarbija24.ee/?id=150853

Uudiste arhiiv