Süstamatk Vilsandi rahvusparki 22.-23. august

21.08.2009
Eeloleval nädalavahetusel (22.-23. augusti) on vabanenud kohad grupis, mis suundub süstamatkale Vilsandi rahvusparki. Ka transpordi osas Tallinnast on vabu kohti matkabussis. Huvilised võtke palun ühendust, jagame teile lisainfot. Ilm tõotab nädalavahetusel süstamatkaks igati hea tulla. Minimaalne vihmavõimalus ja mõõdukas tuul ja temperatuur.

Vilsandi rahvuspark on oma ligikaudu 160 saarega üks Eesti saarterohkemaid piirkondi. Peale huvitava ajaloo, millest kuuleme matka käigus, on siin ka väga tähelepanuväärne l oodus. Siinsetel randadel võib leida ohtralt Siluri ajast pärit kivistisi, sellel ajal asus meie maa troopilises kliimavöötmes. Vilsandi saare põhjarannik koosneb kivistunud korallidest. Nootama saar on aga troopikameredest tuntud atolli kujuline. Eestimaa rannikuurijad on selle piirkonna tõstnud maailmakaardile kui ühe kõige kiiremate rannikuprotsessidega piirkonna maailmas. Paar aastat vanad kaardid siin ei kehti kuna rannajoone muutus paarkümmend meetrit aastas on täiesti tavaline. Uus- Nootama saar on merest kerkinud vaid kümmekond aastat tagasi ning on juba 2 meetrit üle merepinna.

Matka alustame Kuusenõmme poolsaarelt, sealt suundume Eestimaa kõige läänepoolsematele laidudele. Kõige läänepoolsemale – Nootamaale, me kahju ks peale minna ei saa kuna see on reservaat aga Salaval ja Uus-Nootamaal võib huvi korral jala maha panna. Jalutuskäigu teeme loonalaiul ja vaatame Loonalaiu kuninga talukohta. Telgime Vilsandi saarel. Teisel päeval teeme jalutuskäigu Vilsandil ning tutvume saare ajaloo ja loodusega. Peale lõunasööki hakkame jälle aerutama.

See kui pika maa me matka jooksul läbime ja mitut saart külastame sõltub suures osas tuulest ning osalejate võimekusest ja huvidest.

Üldjuhul olem e läbinud kahe päeva jooksul aerutades ca 26 km.

Hind ühele inimesele 1250 EEK-i

Hind sisaldab matkajuhi teenust, süstamatka varustust (süst, põll, päästevest, aer, kuivkott), nelja söögikorda, telkimisplatsi renti.

Soovi korral telgi rent 50 EEK-i in


REIMANN RETKED
Mikumärdi talu, Saunja küla 74604
Telefon: 511 4099
info@retked.ee
httpp://www.retked.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv