Euroopa tippfestival kutsus Tallinna Filharmoonikud järgmiseks aastaks tagasi!

10.09.2009
Mainekal Klara festivalil Belgias Brüsselis andsid eile, 8. septembril täissaalile kontserdi Tallinna Filharmoonikud. Uhke fakt on see, et ette välja müüdud olid vaid Andres Mustoneni ning praegu maailma ühe juhtiva dirigendi Valeri Gergievi juhatatud kontserdid. Publik võttis kontserdi väga hästi vastu ja kutsus soliste-dirigenti korduvalt tagasi. Beethoveni ja Kantšeli teostest koosneval kontserdil soleerisid maailmanimed Juri Bašmet (vioola) ja Eliso Virsaladze (klaver). Oma kohalolekuga austas kontserti helilooja Gia Kantšeli.

Tallinna Filharmooniale oli toredaks üllatuseks ning samas tasemenäitajaks, et Klara festivalile kiirustas esinema ka Birgitta Festivalil lõpuetenduse andnud Taiwani U-teater.

Kodustes asjades aga kutsub Tallinna Filharmoonia direktor Jüri Leiten avalikkust üles Tallinna Kammerorkestri ja Tallinna Filharmoonia konflikti suhtuma objektiivsuse ning rahulikkusega ning vaigistama automaatselt tekkivaid esmaseid emotsioone. Igast konfliktist saab välja tulla nii nõrgema kui ka tugevama ja targemana. Viimast soovime nii endale kui ka orkestrile ja loodame tulevikus kõiki vigu vältida ning ühise eesmärgi nimel töötada. Sest võimalusi on – ka Klara festivalile kutsuti Tallinna Filharmoonikud eilse esinemise järel järgmiseks aastaks tagasi. Ja see on juba Euroopa tunnustus!


Tallinna Filharmoonia – elamus väärt kontserdist!
Aadress: Toompuiestee 20, Tallinn 10149
Telefon: 669 9944
Faks: 669 9947
http://www.filharmoonia.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv