Tallinn müüb enampakkumisel tulusa mereäärse maa maha

31.05.2004
Tallinna linnavolikogu on otsustanud 45 miljoni kroonise alghinnaga müüki panna mereäärse krundi Norde Centrumi kaubanduskeskuse juures, mis teenib linnale igal aastal miljoneid, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuna Tallinna maailmakaubanduskeskuse, Laeva, Lootsi, Paadi ja Ahtri tänava ning reisisadama vahel asuvat krunti koormab 50 aastaks sõlmitud hoonestusõigus, siis saab linn seda müüa reaalsest hinnast tunduvalt väiksema alghinnaga.

Tegu on maaga Norde Centrumi kaubanduskeskuse ümber, millele linnavolikogu andis 1998. aastal 50 aastaks hoonestusõiguse AS-ile TSM. Lepingu kohaselt pidi nüüd Lootsi Arenduse OÜ nime kandev firma kvartali välja arendama (seda on ka tehtud) ning maksma linnale 50 aasta jooksul igal aastal 3,37 miljonit krooni.

50 aasta peale teeb see kokku 168 miljonit krooni ning seejärel jääks kinnistu ikkagi linnale.

Volikogu otsuse kohaselt müüakse see nüüd 45 miljoni krooni suuruse alghinnaga avalikul enampakkumisel maha. Seda vaatamata sellele, et kesklinna valitsus ja halduskogu müüki sellisel kujul ei toetanud.

Praeguseks on alale ehitatud kaubanduskeskus ja parkla.

OÜ Kinnisvaraekspert Tallinna hinnangul on kinnistute turuväärtus, arvestades kinnistuid koormavate hoonestusõigustega kokku 36,7 miljonit krooni, hoonestusõigust arvestamata aga ligi kaks korda rohkem ehk 71,3 miljonit krooni.

Uudiste arhiiv