Dokumentaalfilm „Monument”: Eesti mälestussammaste saatus muutuvas ajas

22.09.2009
22. septembril kell 18.00 toimub Kumu kunstimuuseumi auditooriumis dokumentaalfilmi „Monument” rahvushvahelise versiooni esilinastus. Filmil on ingliskeelsed subtiitrid.Stsenarist on Juta Kivimäe, režissöör Tõnu Virve. Tootja Freyja Film 2009.

Filmi „Monument” vene keelde dubleeritud versioon esilinastub Kumu kunstimuuseumi auditooriumis 10. oktoobril kell 18.00.

Iga võim vajab monumente, ent ta tahab, et need oleksid tema nägu. Eestis on riigivõim viimase sajandi jooksul korduvalt muutunud. Iga lahkunud võim on võtnud kaasa ka oma monumendid. Dokumentaal keskendub eesti mälestussammaste saatusele muutuvas ajas. Monumendid võivad olla ideoloogia ohvrid. Ekraanile ilmuvad nii teisaldatud pronkssõdur kui ka tšehhi kristallist Vabadusrist oma lugudega. Dokumentaal ei kavatse kirjutada ajalugu ümber. Film keskendub kultuuriloolise mälestusmärkide saatusele muutuvas ajas. Kasutatud on unikaalseid kaadreid ja paljusid arhiividokumente avaldatakse esmakordselt. Monumendid võivad olla ideoloogia ohvrid, on seda olnud varem ja on ilmselt ka edaspidi. Sõna saavad eesti skulptorid, endised meelsusvangid, ühiskonna- ja kunstiteadlased ning ausammaste autorid.

Kutsume kõiki Tallinna koolide huvijuhte ja ajalooõpetajaid esilinastusele. Kohtumiseni Kumus!

Lisaks toimub Tallinna Kinomajas Tallinna Linna Kodurahu projekti raames 2.–6. novembril eesti- ja vene koolidele filminädal „Monument”. Lähem informatsioon esilinastusel.

Filmi toetajad: Eesti Kunstimuuseum, Kumu kunstimuuseum, Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti Rahvuskultuuri Fond, Eesti Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, Tallinna Linnavalitsus


KUMU KUNSTIMUUSEUM
Telefon: 602 6000
muuseum@ekm.ee
http://www.ekm.ee/kumu

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"KUMU NÄITUSEID VAATAMAS!!!! (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv