Reedel, 25. septembril 2009 üleeuroopaline Teadlaste Öö Eestis

24.09.2009
Tartus: teadustelk Raeplatsil, Noa laev Emajõel, monumentaalfüüsika, salalaborid, muuseumimüstika, põnnifilosoofia, elavmale, tammeteadus, spordispiraal, kirja- ja taevatähevaatlused, Maa- ja Ööülikool, sukelteadlaste auravad katsed. Tähejooks Toomemäel ja AHHAA uue maja nurgakivi asetamine.
Tallinnas: teadusmuusika, planeedijooks, salalaborid, allmaakatsetused.
Narvas: teaduskohvik, AHHAA planetaarium, teleskoop.
Pärnus: AHHAA töötoad, teaduskohvik, öised basseiniloengud.
Rakveres: alkeemia ja arheoloogia, salateaduste tuba.
Viljandis: teaduskohvik, robootika-töötuba.
Valgas: AHHAA töötoad, teadusteater

Idee ja taust

Teadlaste Öö on Euroopa Komisjoni initsiatiivil loodud üleeuroopaline erinevaid teadusringkondi – ülikoole, akadeemiaid, teaduskeskusi, muuseume, laboratooriume jt akadeemilisi organisatsioone – ühendav suurüritus, kus ühe öö(päeva) jooksul toimub palju erinevaid teadust ja teadlasi ühiskonnale tutvustavaid ja lähendavaid üritusi atraktiivses ja lõbusas võtmes. Eesmärgiks on laiemale publikule tutvustada nii teadlasi kui ka nende tegemisi. Teadlase elukutset ümbritsevad kahjuks paljud väärarusaamad, mida püütaksegi selle üritusega kummutada. Näiteks arvatakse, et teadlased on üldjuhul igavad ja kinnised inimesed, kelle elu piirdub laboriga. Aga see ei ole nii! Teadlased on inimesed, kelle huvi maailmas toimuvate sündmuste vastu on harilikust suurem ja neil on tihtipeale vägagi huvitavad elud. Teadlased on meie ühiskonna aarded ja neid peab hoidma. Teadlaste ja teaduse lähendamine avalikkusele ongi SA Teaduskeskuse AHHAA ja Eesti Teaduste Akadeemia põhieesmärk Teadlaste Ööl. Teadlaste Ööd tähistatakse maailmas alates 2005. aastast.

Eesti tähistas Teadlaste Ööd 2006. aastal esmakordselt. Infot ja pilte möödunud aastate tegemiste kohta võite leida siit - 2006, 2007, 2008. Projekti koordinaator Eestis on Teaduskeskus AHHAA, koostööpartnerid Eesti Teaduste Akadeemia ja Eest Rahvusringhääling.
Tegemist on üleeuroopalise projekti Researchers' Night 2009 alamprojektiga, mida rahastab Euroopa Komisjon.


Teaduskeskus Ahhaa
Lossi 40, Tartu 51003
Telefon: 737 5798
ahhaa@ahhaa.ee
http://www.ahhaa.ee

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Nii tore koht! (5.0)" Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv