Gagarini saunast sündis britipärane hotell

07.05.2003
18. aprillist on Toompea nõlval Paldiski maantee 3 avatud 34-kohaline väikehotell Uniquestay.

Vene ajal oli hoones legendaarne Gagarini saun. Nüüd on hoone sees- ja välisilme tundmatuseni muutunud.
Uniquestay loodi Eesti-Briti kapitalil. Vähem kui kuu aega avatud hotell on anonüümseks jääda soovinud investorite hotelliketi esimene pääsuke. Kahe-kolme aasta jooksul loodab sama kooslus avada veel 2–3 hotelli.

RÕHUTATULT MUGAVAD VOODID. Uniquestay toitlustusjuhi Marika Alla sõnul erineb nende hotell suurematest kliendi mugavuse poolest.

“Mõnda hotelli külastades märkad küll suurejooneliselt sisustatud vestibüüli, kuid tubades mugavust napib. Meil on rõhk pandud tubade mugavusele,” lausus toitlustusjuht.

Kokku on hotellil 17 topeltmadratsiga voodit, mida vastavalt vajadusele tõmblukuga ühendada või eraldada võib. Igas hotellitoas on interneti püsiühendus.


Uniquestay hotelli julge ja moodsa sisekujunduse tegid selle üks omanikke David Heir ja disainer Katrin Brukk. Sisekujundusele annavad vürtsi ootamatud värvilahendused, näiteks on kokku pandud salatiroheline ja tumelilla. Kogu interjöör jätab tänu rõhutatud inglaslikkusele meeldivalt värske ja stiilse mulje.

U-CAFÉ KÕIGILE. Uniquestay juurde kuulub ka märksõnadega “casual lunch” ja “tété a tété” tähistatav U-Café, mis ei ole mõeldud ainult hotellikülastajatele, vaid kõigile linlastele. Samuti on mittekülastajatel hotellist võimalik tellida catering’i teenust. Hotellis töötab kondiiter ning ettetellimisel on võimalik teha kooke ja torte.

Hotelli personali hulka kuulub ka 8-kohalise väikebussi juht, keda on võimalik tellida ekskursioonidele ja väljasõitudele. Kokku töötab hotellis Uniquestay 15–16 inimest, koos juhtkonnaga on personal 20-liikmeline.
“Praegu hotellidele enam tärne ei anta, aga me ise arvestame ennast endise süsteemi järgi 3-tärnihotelli tingimustele vastavaks,” rääkis Alla.

Üheinimesetoa hind hotellis Uniquestay on 1200 krooni, kaheinimesetoa eest küsitakse 1300 krooni. Hooajal, mis Uniquestays vältab 16. maist kuni 31. augustini, on hinnad 100 krooni kõrgemad.

EPL

Uudiste arhiiv