Taisto Liinid tõstab piletite hindu

08.06.2004
Taisto Liinid tõstab 14. juunist kütusehinna tõusule viidates bussipiletite hindu, Tallinna-Tartu liinil hakkab pilet maksma 75 krooni.

«Võrreldes teiste Eesti suuremate bussifirmadega korrigeerib Taisto oma hindasid ühena viimastest, sest oleme oma reisijatele mõeldes üritanud sisemiste reservide arvel hinnamuutust võimalikult kaua edasi lükata,» ütles Taisto Liinide juhataja Väino Moor.

Bussipiletite hinnad tõusevad ekspressliinidel sõltuvalt marsruudist ja väljumisajast keskmiselt 5 krooni. Tallinn-Tartu liini pilet hakkab maksma alates 14. juunist maksma 75 krooni, sooduspileti hind on 53 krooni.

Teisipäeviti, kolmapäeviti ja laupäeviti saavad kõik Taisto Tallinna ja Pärnu bussijaamast või Tartu teenindusbüroost bussipileti ostjad sooduspileti.

Alates 14. juunist Pärnu-Tallinn ja Pärnu-Tartu liinidel kasutusele 40-protsendilise soodustuse õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele. Uue soodusprotsendi tõttu langeb sooduspileti hind Pärnu-Tallinn liinidel 48 kroonini ja Pärnu-Tartu suunal maksab sooduspilet 60 krooni. Samuti saavad 40-protsendilise hinnasoodustusega osta pileti õpilased, üliõpilased ja pensionärid, kes sõidavad Tallinn-Narva suunal.

Moori sõnul on hinnatõus seotud kütuse kallinemisega.

«Oleme erafirma ja ei saa lubada kahjumiga töötamist. Maailmaturul on kütus oluliselt kallinenud, kulutused diislikütusele moodustavad suure osa omahinnast,» ütles Moor.

Taisto Liinid tõstab piletihindu poole aasta jooksul juba teist korda. Moori sõnul tõsteti hindu korra talvel, kuid kallim pilet andis ennast kohe tunda.

«Sõitjate peal oli kohe näha, Eesti sõitja on hinnatundlik. Olime sunnitud piletihinda tagasi langetama,» märkis Moor.

ASi Sebe juhatuse esimees Riivo Seppar kinnitas, Sebe pileti hinda praegu ei tõsta.

«Sebe pileti hind on alati kujunenud vastavalt omahinnale ning oma korrektiivid tegime kallinenud aktsiisi tõttu juba mai alguses,» selgitas Seppar.

Hinnatõus maailmaturul ei ole Seppari teatel bussifirmat oluliselt mõjutanud, peamine hinnatõstja on tema kinnitusel aktsiis.

Seppar lisas ka, et bensiini hinna tõusu tõttu on oluliselt tõusnud Sebe busside täituvus ja reisijate arv, mis omakorda on aidanud pileti hinna madalal hoida.

Postimees

Uudiste arhiiv