Valgehobusemäe talvehooaeg avatakse 18. detsembril

15.12.2009
Öösel vastu esmaspäeva asus Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses tööle kaks kunstlumekahurit ja pump.

Valgehobusemäe suusa-ja puhkekeskuse projektijuht Kalju Kertsmik ütles, et kui pakane püsib, on esimene 1,1 kilomeetri pikkune rajalõik, mis on Eesti meistrivõistlustel sprindiraja pikkus, ja staadion lumega kaetud neljapäevaks ning nädala lõpuks lisandub veel 2,5 kilomeetrit. «Loodetavasti saab nädala lõpul alustada ka lumerõnga- ja lumelauaraja katmist kunstlumega,» ütles ta. «Kokku võtab lume tootmine ja radadele vedamine ning laskumisnõlva katmine kuni kümme päeva, ideaalseim lumetootmise ilm on –10 ja –20 külmakraadi juures.»

Lumemöldritena on abiks valla mehed Nikolai Zuravljov, Ilmar Lomp, Margus Allak ja Indrek Tommula, kelle lumetootmiskogemused on pärit eelmisest talvest.

Reedel, 18. detsembril algusega kell 19.00 avatakse Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses talvehooaeg. Loodetavasti on ka ilmataat meie poolt ning korraldajad suudavad pakkuda osalejaile huvitavaid elamusi.

Avame koos Valgehobusemäe lumelauapargi väikese võistlusega. Kõigile osalejaile pakume tasuta suppi ja šokolaadi ning võimalust soodsamalt uut mäetõstukit testida. Avatud on kohvik ning meeleolu aitab üleval hoida segakoor “Suisapäisa”.

Eeloleval talvel on keskuses planeeritud 12 suuremat sündmust, millest esimesed on kohe peale hooaja avamist ehk 26. ja 27. detsembril, mil Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses toimuvad esimest korda Eesti Meistrivõistlused murdmaasuusatamises.

Lisainfo: http://www.valgehobuse.ee


skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv