Viikingite külas valmistutakse lahinguks!

09.02.2010
Kallis sõber!
....... värskelt kesklinna pesulast tulnud Lexus pargib iidsete kuuskede varju, taamal paistab draakonipeadega katusehari ja suitsev korsten, kaugelt linnusest kaigub sõjasarve kutsuv hüüd, sõõrmed täituvad õhuga, mis täis rahu ja teadlikkust... lips võetakse eest ja triiksärk vahetatakse rõngassärgi vastu, mida pole kunagi triigitud, pagasiruumist vaatab vastu mõõk ja tammekilp... nad ootavad, et Sa haaraks neist, sest nemad on Sinuga nõus minema lõpuni...

Viikingite külas on juba suve lõpust saati valmis nii muinaslinnus kui ka koopasaun, mida me ka kummituste saunaks kutsume. Meil on Sulle näidata huvitavaid ja kummalisi asju ja samas pakume põnevaid ajaveetmise võimalusi Tallinnast kõigest 15-minutilise autosõidu kaugusel!

Muinaslinnusest hakkab juba lähitulevikus kostma nädalavahetustel mõõgakõlinat ja sõjakisa. Seal saavad parimas eas mehepojad kogenud juhendaja käe all harjutada muinasaegse sõjavarustuse käsitlemist. Algul piirdume mõõkade ja kilpide, odade ja kirvestega, kevadel on aga plaanis ehitada ka kiviheitemasinad ja taraanid ja muud tarvilised võitlusvahendid. Tõsisem soov muinasvõitlusega tegelemiseks saadi Poola linnast Wolinist, kus Viikingite küla pealikud koos teiste Eesti muinasvõitlejatega osalesid 2009. aasta juulikuus muinasvõitlejate massilahingus, millest kokku võttis osa ligi 800 sõdalast.
Need pildid ja filmiklipid on üleval ka Viikingite küla kodulehel ..... Kõik, kel huvi, saavad treeninguid kaeda ja isegi neis osaleda. Samuti hakkame koguma väge järgmisteks lahinguteks väljaspool kodumaa piire.

Aga ega me siin ainult muistset relvakasutamist õpi. Tegelikult jätkub Viikingite külas rohkelt põnevat tegevust nii noorele kui vanale, lasteaialapsele ja firmajuhile. Saab õppida muistseid tantse, laule ja mänge, saab proovida mõõduvõtmist viikingite moel, kuulata vaadata esitlust Eesti viikingiajast, lasta vibu, visata kirvest, püüda kala ja õppida viikingiaegset näputööd. Samuti saab tervist parandada ehedas suitsu- või koobassaunas.

http://www.viikingitekyla.ee

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Suurepärane õhkkond ja teenundus. Käisime Perega forelli püüdmas, mis meistri poolt valmistati nii võrratult hea. Lähen kindlasti sinna... (5.0)" Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv