Balalaikavirtuoos näitab tõelist vene hinge!

19.02.2010
Vähem kui nädala pärast, 25. veebruaril kell 19.00 astub Tallinnas Vene Teatri glamuursele lavale mulluse Viljandi pärimusmuusika festivali publikulemmik Aleksei Arkhipovsky. Veel on Piletilevi müügikohtades saadaval piletid hinnaga 125-250 krooni.

Pärast seda, kui Arkhipovsky eelmise aasta juulis Viljandi festivalil oma esimese kontserdi lõpetas, õhkasid paljud publiku seas olnud inimesed, et said nähtust-kuuldust kümneid kordi võimsama emotsionaalse laengu, kui nad oodanud olid. Pärimuspeo pealiku Ando Kivibergi sõnul polnud tal juba enne festivali algust kahtlust, et Arkhipovsky suudab kiiresti siinsete inimeste südamed võita. „Ehkki meil pole kombeks publikulemmiku tiitlit välja anda, võis kokkuvõtteid tehes nentida, et just temast oldi kõige enam vaimustuses," rääkis Kiviberg. Nüüd on Eesti publikul taaskord võimalus erakordselt osavat sooloartisti vahetult esinemas näha.
Lisaks meisterlikule pillimängule pakatavad Arkhipovsky kontserdid kirest, pühendumisest ja artistlikkusest - kõigest sellest, mida peetakse omaseks tõelisele vene hingele. Ta on elav tõestus, et lava täitmiseks ja publiku meelte paelumiseks pole vaja suurt bändi ega tantsutüdrukuid - peo püstipanekuks piisab ühestainsamast kõvast pillimehest ja säravast isiksusest.

Lühiuudised

* Eesti Pärimusmuusika Keskus korraldab 6. märtsil Tartu klubis Plink Plonk juba üheksanda maailmamuusikafestivali MAAjaILM. Sedapuhku on peamiseks muusikalisi elamusi suunavaks märksõnaks „reggae". Lavale astuvad reggae´t ja idamaist maailmamuusikat eestikeelse lüürikaga ühendav kooslus Bombillaz, Eesti reggae-liikumise lipulaev Bashment ning Soomes tegutsev Maroko reggae-artist Momo Cat, kelle muusika on inspireeritud peamiselt Kariibi mere maadest ning Araabiast. Lisaks antakse teist korda MAAjaILMA raames koostöös Raadio 2-ga üle etnoartistide auhindu ehk Etnokulpe. Täpsema programmi ja piletiinfo leiad http://www.folk.ee/et/MAAjaILM

*Näib, et alles see oli, kui Viljandi Pärimusmuusika Aida müüride vahel "musitseerisid" kiivrites mehed, instrumentideks vasarad, kellud, saed, ja puurid. Tegelikult on ait uut kirgast elu elanud juba pea kaks aastat. Niisiis on nüüdseks tubli tükk elukogemust turjal ning kõnnioskus kindlalt jalgades. Edasi läheb tantsuks! Pärimusmuusika Aida sünnipäevapeol 1. aprillil astub lavale mullusel pärimusmuusika festivalil publikurekordi murdnud ansambel Zetod.
Lisaks on publiku ees paljud teised toredad muusikud, kes omavad selle erakordse hoonega otsest või kaudset sidet. Kogu maja on avatud jämmiks! Pidu on tasuta! Ammuta lisainfot http://www.folk.ee/et/Sundmused&nID=746


MTÜ Eesti Pärimusmuusika Keskus
Tasuja pst. 6, Viljandi
434 2070 (piletimüük)
folk@folk.ee,
http://www.folk.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Viljandi, Viljandimaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv