Valgehobusemäe keskuses - Õpi meistritelt!

22.02.2010
7. märtsil annavad Valgehobusemäe keskuses erakordse meistriklassi Eesti Kulinaariainstituudi asutaja Dimitri Demjanov ja akadeemik Angelica Uudeküll

Toit, mis jutustab oma lugu.

Albu valla eestvedamisel saab teoks 7. märtsil kell 15.00 Järvamaal erakordne ettevõtmine. Valgehobusemäe keskuses annavad meistriklassi Eesti Kulinaariainstituudi asutaja Dimitri Demjanov ja akadeemik Angelica Uudeküll.

Töötoas käsitletakse nelja aastaaega Eesti köögis, esiemade taimetarkust kaasaegses köögis, tooraineid, mis pärinevad põllult ja metsast ning ülevaate saab Eesti toidust, mis jutustab oma lugu. Peale sissejuhatavat teoreetilist osa jagavad meisterkokad ka praktilisi oskusi buffet laua ettevalmistamisel. Oodatud on kõik huvilised, ent osalejate arv on piiratud.

Palume ette registreeruda.
Osavõtutasu 450 kr sisaldab kõike degusteeritavat.
Registreerimine: Ene Niinsalu: eneniinsalu@albu.ee 5156368

Dimitri Demjanov
Eesti Kulinaaria Instituudi asutajana on Dmitri Demjanov Eesti restoranikultuuri grand old man, kuigi alles mees parimais aastais. Lisaks pikaajalisele restoranide Gloria ja Egoist juhtimiskogemusele on ta ennast täiendanud välismaa parimates koolides, muuhulgas ka Prantsuse legendaarseima chef'i Paul Bocuse'i juures.
"Tuleb väga kiiresti joosta, et paigal püsida," armastab ta tsiteerida Alice'i imedemaalt.
Dimitrit erutavad oma ameti juures kõige rohkem kaks asja: toiduained ja Eesti restoranikultuuri ajalugu. Kõnekas on fakt, et Dmitri- ja restoran Gloria pakutava köögi- ja teenindusega on tutvunud ning rahule jäänud François Mitterrand, Boriss Jeltsin, Juhan Smuul, Mick Jagger, Indira Gandhi, Johannes Paulus II, Prince Charles ja palju teisi Eestit külastanud kõrgeid külalisi.

Angelica Udeküll
Angelical ja tema toimetamistel köögis on eesmärgiks nii uute maitsete leidmine ja avastamine, kui ka vana hea, esivanemate pärandi taasavastamine.
Santa Maria AS menüüinsenerina kuulub ta Eesti Kulinaaria Instituudi akadeemikute hulka ja on täiendanud selliste nimekate restoranide nagu Oaxen Skärgårdskrog; Edsbaka krog; Guldene Freden, juures Rootsis.
Angelica on süvenenud loodusandidele, neisse tänapäevaste kulinaaria- võtete ja -vahenditega uue elu sisse puhumisele. Kõrvale ei jää ka ürtide ja vürtside põnev maailm, kus ühinevad kulinaaria ja meditsiini valdkonnad.

Teekonda Valgehobusemäele vaata http://www.valgehobuse.ee
Info telef: 5214270




skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv