Maailmamuusikafestivali MAAjaILM 2010

02.03.2010
Tänavune MAAjaILM tuksub reggae-rütmis

Sel laupäeval (algusega kell 19.00) peetakse Tartu klubis Plink Plonk juba üheksandat maailmamuusikafestivali MAAjaILM.


Sedapuhku on peamiseks muusikalisi elamusi suunavaks märksõnaks „reggae". Lavale astuvad reggae´t ja idamaist maailmamuusikat eestikeelse lüürikaga ühendav kooslus Bombillaz, Eesti reggae-liikumise lipulaev Bashment ning Soomes tegutsev Maroko reggae-artist Momo Cat, kelle muusika on inspireeritud peamiselt Kariibi mere maadest ning Araabiast.

Õhtu kõrghetkena antakse koostöös Raadio 2-ga üle etnoartistide auhindu ehk Etnokulpe. Kiituse osaliseks saavad parimatest parimaid, kelle tunnistasid auhinna vääriliseks Raadio 2 veebilehel korraldatud küsitlusele vastanud. Tutvu nominentidega siin

Piletiinfo ning õhtu täpse kava leiad siit

Lühiuudised

* Eesti Teatriliit kuulutas eelmisel nädalal välja teatri aastaauhindade nominendid 2009. aasta loomingu eest. Parima lavastuse kategoorias pääses nelja silmapaistvama sekka ka Eesti Pärimusmuusika Keskuse tantsulavastus "Tantsumasin". Lisaks "Tantsumasinale" kandideerivad auhinnale "Kuidas seletada pilte surnud jänesele" (Teater NO99), "Meie, kangelased" (Tallinna Linnateater) ja "Toatüdrukud" (Rakvere Teater). Silver Sepa loodud ja lavastatud "Tantsumasina" esietendus oli Viljandi Pärimusmuusika Aidas 2009. aasta novembris.

* Sarjas "Kutse duellile" leiab 19. märtsil Viljandi Pärimusmuusika Aidas aset India päev. Tegu on sarjaga, kus üks tantsija "kutsub välja" teda kõige rohkem inspireeriva muusiku või vastupidi. Oluline osa on teineteise mõjutamisel laval, improvisatisoonil, loomingulisusel ja värskel emotsioonil. Seekord näitavad oma maa traditsioone ja suhtlemiskombeid India esinejad Vidha Lal (kathaki tants), Arshad Khan (tabla) ja Imram Khan (harmoonium, laul). Kontserdi eel kell 17.00 toimub aida väikeses saalis india tantsude õpituba ning linastub dokumentaalfilm "Lakshmi and Me".


MTÜ Eesti Pärimusmuusika Keskus
Aadress: Tasuja pst. 6, 71011, Viljandi
Telefon: 434 2050 (kontor), 434 2070 (piletimüük)
folk@folk.ee
http://www.folk.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Viljandi, Viljandimaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv