Pomerants on Res Publica sisedemokraatiaga rahul

28.06.2004
Laupäeval Res Publica volikogu esimeheks valitud sotsiaalminister Marko Pomerants pole nõus ajakirjanduses kõlanud süüdistustega, et Res Publica sisedemokraatiaga pole asjad korras ja seda juhib neli «äraostmatut».
«See oleks väga uhke, kui neli noort inimest oleksid nii võimsad, et ülejäänud viis tuhat erakonna liiget neil sabas sörgivad,» ütles Pomerants Postimehele. «Informatsioon liigub erakonna sees vabalt ja mina pole pidanud selle saamiseks mingeid pingutusi tegema.»

Volikogu esimehe ametit lubas Pomerants kasutada muu hulgas selleks, et selgitada, kas avalikkuses kõlanud süüdistustel, nagu edastataks sõnumeid erakonna liikmetele valikuliselt, mistõttu mõned neist ei pääse siselistis oma seisukohti avaldama, on ka tõepõhi all.

Hinnates volikogu esimehe kohalt taandunud Urmas Reinsalu tegevust europarlamendi valimisel, leidis Pomerants, et Reinsalu täitis talle erakonna poolt pandud ülesannet.

«Ta täitis rolli Res Publica esinumbrina, see aga ei tähenda mitte mingisugust au, uhkust ja eneseupitamist,» väitis Pomerants. «Tegelikkuses tähendab see ränka tööperioodi.»

Res Publica aseesimees Jaanus Rahumägi nimetas Pomerantsi volikogu esimehe kohal heaks valikuks. «Valitsuse liikmena on ta küll valitsuse ja ka «äraostmatute» tiivaga nii või teisiti seotud, aga ta ei ole sellest üks osa,» mainis Rahumägi. «Tegemist on võimeka isikuga, kuigi ma kahtlen, kas Pomerants leiab sotsiaalministri töö kõrvalt uueks ametiks piisavalt aega.»

Erakonna sisedemokraatia ja «äraostmatute» teema Rahumägi väitel volikogul eraldi arutusel ei olnud.

«Kui me räägime erakonna tervenemisest, siis selles osas ma praegu nii väga optimistlik ei ole,» ütles Rahumägi. «Pärnusse kogunenud volikogu eesmärk oli valida vaid volikogu esimees, päevakorras ei pidanudki olema mingisuguseid muid dramaatilisi tagasiastumisi või mida iganes.»

Res Publica esimees ja peaminister Juhan Parts tunnistas oma kõnes, et erakond on teinud vigu, hindas aga erakonna poliitikat siiski õigeks.

Erakonna tuleviku seisukohalt otsustav sündmus toimub Rahumägi sõnul 17. septembril, kui ministritele tuleb usaldushääletus ning valitakse uus juhatus ja esimees.

Pomerants valiti laupäeval Res Publica volikogu esimeheks 49 poolthäälega. Tema vastaskandidaat Sulo Muldia pälvis 41 volikogu liikme toetuse. Seni volikogu juhtinud Urmas Reinsalu ei kandideerinud.


Postimees

Uudiste arhiiv