Tule Pärnusse Peeter Rebane autoriõhtule!

26.03.2010
Peeter Rebane "Kitarriga merejääl"
Hotell Pärnu restoranis Embecke saavad 8. aprillil alguse neljapäevased autoriõhtud.

8. aprillil kl 19 saab kuulda tuntud kitarristi Peeter Rebast, kes on paljudele tuttav ansamblist Dagö.

Kitarr ja fotod - Peeter Rebane

Erimenüü - peakokk Andres Jakovlev
Soovitame seltskondadel eelnevalt lauad
broneerida telef. 447 8902


Piletita!
Lisainfo http://www.pergohotels.ee/

Peeter räägib oma kontserdist:

Helimaalid

Mulle meeldib rännata. Metsas, rabas ja mere ääres, külades ning linnades. Nii kodus kui ka võõrastel maadel.

Minu rännakutel ei ole kindlat eesmärki. Tavaliselt hakkan lihtsalt minema ja siis vaatan, kuhu satun ja mida näen. Muusikuna otsin ma alateadlikult muusikalisi ideid ja inspiratsiooni, kuid neid pole lihtne leida. Metsakohinas, ojavulinas või võõra keele kõlas on ainult helid ja emotsioonid. Muusikat seal ei ole. Vahel nopid mõne pildikese või huvitava seiga, teinekord tuled hea mõtte peale. Aga muusikat ei ole. See on tekitanud pettumust.

Eelmisel talvel võtsin rännakule ühele Põhjaranniku neemetippudest kaasa oma pilli. Proovisin koos metsamüha ja laineloksuga muusikaliselt edasi rännata. Istusin maha ja hakkasin kaasa mängima sellele, mida loodus mulle pakkus. Üllatusin. Sünges ilmas ilu avastada on eriline rõõm.

Lugu, mille siis lõin, olen mänginud hiljem kontsertidel. Midagi tollest külmunud maailmast tuleb alati muusikaga kaasa. Rändan kontserdil tagasi 2009. a. veebruarikuisele põhjarannikule. Mõnda minu kuulajaist on see muusika viinud veelgi kaugemale.

Olen jätkanud sedasorti rändamist. Helimaale ehk lugusid loodusest tuleb järjest juurde.

Minu jaoks on neid helimaale kohatu esitada kõrgel laval rambivalguses. Pigem on see nagu mere ääres mere kuulamine. Ei ole merekohinas huvitavaid sissejuhatusi, köitvaid teemaarendusi ja meeldejäävaid meloodiaid. On väikeste variatsioonidega pea lõputu kordumine, millest aga ei tüdine.

Nii taandan esituse taustaks. Sarnaseks helikeskkonnaks nagu lainemüha või metsakohin pikniku puhul. Kuulajad peavad piknikku, vestlevad ja veedavad meeldivalt aega. Taustaks helimaalid, mis viivad kord talvisele merejääle, kord külmunud rabasse, siis öisesse tardunud kalurikülla Läänemaal või novembrikuisesse kaljumäestikku Norras.

Ootan teid osa saama.
Peeter Rebane

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"siistit huoneet, hyvää ruokaa ja aamiainen. palvelu erittäin hyvää. lyhyt matka kaikkiin kiinnostaviin kohteisiin, turvalli- suuskun... (5.0)" Anna hinnang

Pärnu, Pärnumaa

Pärnu, Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv