Kaup maailmast muretult koju!

02.04.2010
Kas olete reisil olles kunagi mõelnud miks asjad on Eestis nii kallid ja kohapeal nii odavad ja palju ilusamad ? Või miks paljud internetimüüjad ei taha oma kaupa Eestisse saata?
Kui olete, siis on alljärgnev kirjatükk just teile.


Nägite Taimaal unistuste korvmööblit, Indoneesias just Teie suvila aeda sobivat käsitööna valminud kivist kaminat, Indias imeilusat siidivaipa, Itaalias suurepäerast nahkmööblit ja kõik need eriti soodsate hindadega.. või hoopis leidsite samad asjad internetist?

Aga kuidas saada need ostud kodusesse Eestisse kindel olles, et need ka kohale jõuavad ja teades mis see kõik lõplikult maksma läheb?

Lennusõidul on teatavasti oma kindlad pagasi piirmäärad ja lisakilod väga kallid ning kuidas oma siidivaip lennukinigi saada? Müüja reeglina ei tea transpordist midagi ja kui teabki, siis ei või iial kindel olla, et saite kohaletoimetamise sihtkohast, kulust ja kiirusest ühtemoodi aru. Ka Eesti asukoht maailmakaardil võib gloobuse vastaspoolel asuva kodaniku jaoks hämaraks jäädagi.

Tavaliselt on nii, et kui müüja suudabki pakkuda transporti Eestisse pole siiski veel lõplik hind ja nii võivad kohalikud kulud Eestis kauba kättesaamisel ületada oluliselt esialgu soodsana tundunud transpordihinna.

Aga igal asjal on mitu lahendust ja ühe lihtsa ja probleemivaba tee oma unistuste kauba Eestisse toimetamiseks pakume välja alljärgnevalt.

Kuidas see toimub?

Teie ostate kauba mis tahes maailma punktist, enamikes maailma riikides on meil partnerorganisatsioonid.
Teatate meile kauba asukoha, millega on tegemist, umbkaudse (võimalusel muidugi) täpse kaalu /ruumala koos pakendiga

Saadate kogu selle info mailiga aadressil info@scanrapid.ee .
Kui maili võimalust pole, siis võite saata ka SMSi numbrile:
+372 533 344 71 Tanja Aasamets
või
+372 534 642 35 Olga Okorokova.

Juhul kui kaup asub kuskil maailma sadamalinnas, siis teatame Teile maksimaalselt 24 t jooksul (tööpäevadel) transpordi maksumuse Teie ukseni toomisega Eestis koos kõigi kuludega ja orienteeruva transpordiajaga.

Kui kaup ei ole sadamalinnas (mitte EU riikides) siis läheb vastusega veidi rohkem aega kuna peame küsima kohalikud kulud vastava riigi partnerilt. Ka siin on olemas teine lahendus – palute müüjal saata kaup oma riigi sadamasse meie partenrile ( anname teile vastava informatsiooni ) ning selle osa transpordi eest tasute kohalikule müüjale kohapeal kuna see tuleb soodsam.

Kindlasti peab müüjalt küsima kaubaga kaasa arve / pakkelehe mida poed ka tavaliselt väljastavad. Oma ostu ei maksa reisi viimasele päevale jätta, vaid mõistlik oleks toimetada siiski mõned päevad enne riigist lahkumist nii jõuate ka kauba transpordiga tegeleda

Mida teha aga siis kui olete oma kauba ostnud kohalikult käsitööturult ?-- mingi arve tuleb igaljuhul hankida, muidu pole võimalik kaupa teelegi panna

Kuidas kujuneb hind?
-kohalik transport sadmasse
-teminalikulud saatjariigis
-eksportformaalsused saatjariigis
-meretransport Tallinnasse, Euroopas ka näiteks autotransport
-sadamakulud Tallinnas
-importformaalsused Eestis, mitte EU kaubal ka tollimaks
-transport Teie juurde
Kõikidele hindadele lisandub käibemaks vastavalt Eesti seadustele.

Peate arvestama, et mitte EU riikidest algab miinimum kaubakoguse arvestus ( hind) alates 1m3. See ei tähenda seda et väiksema mahuga kaupa ei saa transportida, kuid mõistlik oleks siis juba reisikaaslastega ühiselt oma kaup ühe saadetisena Eestisse toimetada. Ja nagu ikka kehtib ka siin reegel - mida rohkem osta seda soodsam on hind , ehk mida suurem on saadetava kauba kogus seda soodsamaks kujuneb transport.

Paar näidet:
Hongkong, sadam – door Tallinn,
sisaldab HongKongi sadamakulud
1 cbm/300kgs KOKKU 295 EUR
3cbm/1400kgs KOKKU 525 EUR
5cbm/2400kgs KOKKU 775 EUR
Hinnad ei sisalda tollivormistamist Eestis EEK 350.- deklaratsioon, 1 kaubakood ja potensiaalset tollimaksu 2-10% kaubamaksumusest

Bangkok –door Tallinn
1 cbm/300kgs KOKKU 275 EUR
3cbm/1400kgs KOKKU 490 EUR
5cbm/2400kgs KOKKU 725 EUR
Hinnad ei sisalda tollivormistamist Eestis EEK 350.- deklaratsioon, 1 kaubakood ja potensiaalset tollimaksu 2-10% kaubamaksumusest. Käibemaks vastavalt seadustele.


SCANRAPID EESTI OÜ
www.scanrapid.ee






skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv