24. aprillil kell 18Kadrioru lossis Kontsert sarjas “KULDAEG”

19.04.2010
TALLINNA KAMMERORKESTER
Solistid:

UKU JOLLER bass
IREN LILL klavessiin
HARRY TRAKSMANN viiul
OLGA VORONOVA viiul
YANA MÄGILA viiul
ANNE ILVES vioola


Ettekandele tulevad põhiliselt baroki-aja teosed, avastuseks varaklassikast J. S. Bachi poja ja Mozarti kaasaegse Joseph Haydni noorema venna teosed. Enda jaoks leiavad uut ja põnevat nii teadlik barokiarmastaja kui ka muusikasõber, kes igat vaba hetke selle ajastu muusikat kuulates just ei veeda.

TKO on leidnud põnevaid võrdusi - lisaks ülituntud saksa barokile kõlab näiteid ka põhjamaade (Buxtehude sündis Rootsis) ja Böömimaa (Jan Zelenka) barokiaja teostest. Kavas olev Max Regeri seade J. S. Bachi teosele O Mensch, bewein dein Sünde gross võib oreliteose keelpilliseadena algul ehk ehmatadagi. Regeri muusikat siiski ei kuule, pigem ikka Bachi.

Kava koostamisel on lähtutud TKO uuest imidžist, mille järgi on tegu solistidest koosneva ansambliga. Kuigi kõik teosed peale Dietrich Buxtehude Mein Hertz ist Bereit on orkestrile, esinevad neis ka solistid. Sellega seoses väärib eraldi tähelepanu Bachi kontsert kolmele viiulile, milles soleerivad TKO juhtivad viiuldajad. Uku Joller on aga kogu kontserdisarjas enimnõutud vokalist. Kava on särav solistide paraad.

Kavas:
Johann Michael Haydn “Ave Regina”, Johann Christoph Friedrich Bach Sinfonia d-moll, Dietrich Buxtehude “Mein Hertz ist bereit”, Jan Dismas Zelenka “Lamentation 1” , Johann Sebastian Bach Kontsert kolmele viiulile D-duur, Max Reger - Johann Sebastian Bach “O Mensch, bewein dein Sünde gross”

Tallinna Filharmoonia – elamus väärt kontserdist!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv