Päevaga läbi Euroopa

26.04.2010
Laupäeval, 8. mail kell 11.00-17.00 toimub Tallinnas Euroopa päeva puhul juba traditsiooniks saanud üritus „Päevaga läbi Euroopa!”, mille käigus saavad kõik sammukogujad ja muidu liikumishuvilised läbi jalutada Euroopa Liidu liikmesriikide saatkonnad ja Euroopa Liidu maja.

Avatud uste päeva keskmes on passimäng, kus mängijad koguvad igast läbitud punktist templeid spetsiaalsesse mängupassi. Need passid, mille omanikud koguvad päevaga kokku kõigi mängus osalevate riikide saatkondade templid, osalevad suures loosimises. Kolm peaauhinda on reisitšekid väärtuses 15 000, 10 000 ja 5000 krooni (võitja valib aja ja koha). Lisaks loositakse välja hulgaliselt väiksemaid auhindu saatkondadelt!

Passi saab küsida ükskõik millisest mängus osalevast asutusest või Tammsaare pargist. Passis on info ELi kõigi liikmesriikide kohta ning lisatud on ka Tallinna kaart, mis hõlbustab saatkondade leidmist.

Tänavuse „Päevaga läbi Euroopa!” peateema on KIRJANDUS. Kõikides ürituskohtades toimuvad päeva jooksul mitmesugused tegevused: kohtumised, näitused, etteasted, viktoriinid ja mängud. Need saatkonnad, kes enda hoones üritusi ei korralda, tutvustavad oma riiki ja kirjandust Tammsaare pargis, kus toimub terve päeva kestev kogupereüritus. Põnevust ja tegevust jätkub nii väikestele kui suurtele!

8. mail kell 17.00 - 20.00 toimub Vabaduse väljakul Euroopa päeva peaüritus "Suur prõmm!" – muusika ja luule kontsert, kus parimad Euroopa luuletajad ning Eesti artistid esitavad teatraalses vormis oma loomingut, mida hindab publiku seast valitud žürii.

Õhtut juhivad Doris Kareva ja Üllar Saaremäe, muusikalised vahepalad on Chalice'ilt, AveNuelt ja teistelt tuntud esinejatelt. Sedalaadi sündmus on Eestis esmakordne .

Suur prõmm! sünnib koostöös Eesti Kirjanike Liidu ning Tallinn Kultuuripealinn 2011 SA`ga kirjandusfestivali "HeadRead" raames. Kõik Euroopa päeva üritused on TASUTA. Võta sõber kaasa ja kohtume 8. mail!

Lisainfo kõigi Euroopa päeva ürituste kohta: www.euroopapaev.ee Üritused toimuvad Euroopa Komisjoni Eesti esinduse, Euroopa Parlamendi Infobüroo, Tallinna Kirjandusfestivali HeadRead ning Tallinn 2011 SA koostöös.

Loe lisaks: http://www.kaijala.ee/news/1

Uudiste arhiiv