Eestlased veedavad puhkuse reisides

02.07.2004
TNS Emori juunis läbi viidud uuringust selgub, et eestimaalased veedavad puhkuse pigem reisides või muul moel meelt lahutades kui kodus ja aias toimetades.

41 protsenti töötavatest inimestest kavatseb puhata suveperioodil (maist septembrini) seadusega ettenähtud neli nädalat või enam, teatas TNS Emor.

Kolmandik plaanib kahe- kuni kolmenädalast puhkust ja vaid kuus protsenti kavatseb piirduda ühenädalase puhkepausiga.

Igal kuuendal eestimaalasel ehk 17 protsendil polnud plaanis suveperioodil üldse puhkust võtta. Keskmiselt puhkavad eestimaalased sel aastal kaks ja pool nädalat.


Naistel on puhkuse pikkuse plaanid selgemad kui meestel. Kui kaheksa protsenti meestest ei osanud öelda, kui pikalt nad puhata plaanivad, siis naistest oli ebakindlal seisukohal vaid kaks protsenti.

Spetsialistina töötavad inimesed puhkavad suvel kõige pikemalt, töölised kõige lühemalt. Suvekuudest on kõige populaarsem kuu puhkamiseks tavapäraselt juuli, sellele järgnevad august ja juuni.

Andmete aluseks on TNS Emori poolt CATI-bussi raames toimunud telefoniküsitlus. CATI-buss uuringu sagedus on kaks korda kuus ning igal perioodil küsitletakse 500 eestimaalast vanuses 15-74 aastat.


Uudiste arhiiv