Tallinna parima söögikoha tiitli noppis uustulnuk kohvik Moon
Täna kuulutati välja tänavused 50 parimat restorani. Parimaks fine dining restoraniks osutus Pädaste mõisa Alexander, Tallinna ja Tartu parimate söögikohtade tiitlid läksid aga hoopiski kohvikutele - pealinnas uustulnuk Moonile ja ülikoolilinnas pannkoogikohvik Creppile.
Võrreldes eelmise aastaga on Eesti söögikohtade seas toimunud väga olulised muutused. Kiire majandusarengu aastatel heitsid kliendid restoranidele ette, et kõik nad püüavad olla ühesugused - kallid ja head.
Aga kiire arengu aeg asendus oma näo leidmise ajaga. Nüüd otsib igaüks oma teed. Teistega sarnanemine on see, mida mitte keegi enam ei soovi. Seetõttu valitakse alates sellest aastast parimaid fine dining restorane teistest eraldi.
Tallinnas esikoha pälvinud kohviku Moon avas tuntud kokk Roman Zaštšerinski alles möödunud aasta lõpus, kuid tänaseks on see kogunud juba piisavalt palju andunud fänne. Kohalik, lihtne, maitsev, taskukohane - niisugune on kohvik Mooni võidu valem.
Tartus mullu paremuselt teiseks tunnistatud Crepp oli vanasti kahel korrusel - kohvik esimesel ning liharestoran teisel. Liharestorani uksed pani aga masu kinni ning nüüd asub seal noortepärast sööki-jooki pakkuv asutus nimega Trepp. Aga Crepp on ka ilma liharestoranita tartlastele nii südamelähedane, et koht edetabelis läks hoopis paremaks.
Söögikohtade hindajateks olid seegi kord Eesti restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud kodust ning ka välismaalt. Seega hinnati suures osas konkurentide toitu, teenindust, sisekujundust ja üldist õhkkonda. Enda restorani poolt hääletada ei saanud.
Eraldi kategoorias toodi välja ehedalt eestimaised toidukohad, mida kindlasti tasub külastada. Nendest pingerida ei moodustatud, nimekiri on tähestikulises järjekorras.
Postimees.ee abiga toimus eraldi ka lugejate hääletus: Tartus osutus lugejate lemmikuks ka žürii poolt parimaks tunnistatud Crepp, tallinlased hääletasid aga esikohale restorani Nevskij.
Küsitluse korraldas portaal Eesti Maitsed. Eesti parimaid restorane valitakse juba kolmandat aastat järjest.
Parimad fine dining restoranid:
1. Alexander
2. Ö
3. Tchaikovsky
4. Egoist
5. Horisont
6. Bordoo
7. Stenhus
8. Vertigo
9. Ammende villa
10. Antonius
Tallinna parimad:
1. Moon
2. Ribe
3. La Bottega
4. Chedi
5. Museum
6. Dominic
7. Gloria
8. Kadriorg
9. Bocca
10. Tigu
Tartu parimad:
1. Crepp
2. Truffe
3. Dorpat
4. Werner
5. Vilde
6. La Dolce Vita
7. Atlantis
8. Volga
Ehedad eestimaised:
Altja kõrts
Kolkja kala-sibularestoran
Lümanda söögimaja
MerMer
Metsiku Piisoni Saloon
Muhu kalakohvik
Sangaste Rukki Maja
Seto Tsäimaja
Tammuri talurestoran
Vanaema Juures
http://www.postimees.ee/?id=264908
Võrreldes eelmise aastaga on Eesti söögikohtade seas toimunud väga olulised muutused. Kiire majandusarengu aastatel heitsid kliendid restoranidele ette, et kõik nad püüavad olla ühesugused - kallid ja head.
Aga kiire arengu aeg asendus oma näo leidmise ajaga. Nüüd otsib igaüks oma teed. Teistega sarnanemine on see, mida mitte keegi enam ei soovi. Seetõttu valitakse alates sellest aastast parimaid fine dining restorane teistest eraldi.
Tallinnas esikoha pälvinud kohviku Moon avas tuntud kokk Roman Zaštšerinski alles möödunud aasta lõpus, kuid tänaseks on see kogunud juba piisavalt palju andunud fänne. Kohalik, lihtne, maitsev, taskukohane - niisugune on kohvik Mooni võidu valem.
Tartus mullu paremuselt teiseks tunnistatud Crepp oli vanasti kahel korrusel - kohvik esimesel ning liharestoran teisel. Liharestorani uksed pani aga masu kinni ning nüüd asub seal noortepärast sööki-jooki pakkuv asutus nimega Trepp. Aga Crepp on ka ilma liharestoranita tartlastele nii südamelähedane, et koht edetabelis läks hoopis paremaks.
Söögikohtade hindajateks olid seegi kord Eesti restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud kodust ning ka välismaalt. Seega hinnati suures osas konkurentide toitu, teenindust, sisekujundust ja üldist õhkkonda. Enda restorani poolt hääletada ei saanud.
Eraldi kategoorias toodi välja ehedalt eestimaised toidukohad, mida kindlasti tasub külastada. Nendest pingerida ei moodustatud, nimekiri on tähestikulises järjekorras.
Postimees.ee abiga toimus eraldi ka lugejate hääletus: Tartus osutus lugejate lemmikuks ka žürii poolt parimaks tunnistatud Crepp, tallinlased hääletasid aga esikohale restorani Nevskij.
Küsitluse korraldas portaal Eesti Maitsed. Eesti parimaid restorane valitakse juba kolmandat aastat järjest.
Parimad fine dining restoranid:
1. Alexander
2. Ö
3. Tchaikovsky
4. Egoist
5. Horisont
6. Bordoo
7. Stenhus
8. Vertigo
9. Ammende villa
10. Antonius
Tallinna parimad:
1. Moon
2. Ribe
3. La Bottega
4. Chedi
5. Museum
6. Dominic
7. Gloria
8. Kadriorg
9. Bocca
10. Tigu
Tartu parimad:
1. Crepp
2. Truffe
3. Dorpat
4. Werner
5. Vilde
6. La Dolce Vita
7. Atlantis
8. Volga
Ehedad eestimaised:
Altja kõrts
Kolkja kala-sibularestoran
Lümanda söögimaja
MerMer
Metsiku Piisoni Saloon
Muhu kalakohvik
Sangaste Rukki Maja
Seto Tsäimaja
Tammuri talurestoran
Vanaema Juures
http://www.postimees.ee/?id=264908
skoor
-
Uudiste arhiiv
Aurupäevad24.07.2019
PS Troika kontsert Viitna Kõrtsis!30.04.2018
Ansambel Respekt Viitna Kõrtsis!28.02.2018
Kalju-lava suvekontserdid 201819.02.2018
Padise metsades avatud suusarajad19.02.2018
Jõuluvana rong10.11.2017
Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang