2010 aasta suvelaager Aadu- Peetril 1. juulist - 4. juulini

20.05.2010
Mõistan oma last. Teen kõik selleks, et ta end hästi tunneks. Siiski juhtub, et minu pingutus kannab vastupidist vilja: laps muutub pahuraks või käitub muul väga ootamatul viisil. Kuidas mõista igal hetkel, mida laps tegelikult vajab?

2010. aasta Aadu-Peetri suvelaagri teema on:
KUIDAS LUUA IGAPÄEVAST KONTAKTI LAPSEGA
1.juuli kell 13.00 kuni 4. juuli kell 13.00

Teemast ja tegevustest: Kuidas vastutada lapse eest nii, et laps end hästi tunneks. Kuidas teha seda nii, et see ei muutuks koormavaks? Kuidas mõjub minu seisund lapsele? Seminari ajal otsime lahendusi küsimustele. Ühiste tegevuste käigus on võimalus teadmisi ka rakendada.

Plaanis on tegevusi, milles saavad osaleda nii lapsed kui täiskasvanud. Koos on võimalus jätkata eelmisel aastal alustatud tööd 150 aastaste õunapuudega, panna üles kiik, viltida vaipu, valmistada ette maja kohta, kus tulevikus oleks võimalik katuse all koos istuda. See on loetelu tegevustest nii lastele kui täiskasvanutele, mille vahel valida. Registreerumisel anna palun teada, milles sooviksid osaleda, et oleks võimalik materjale-töövahendeid varuda. Kodust kaasavõetud materjalid ja tööriistad on samuti teretulnud.
Ja nii, nagu igal aastal, on laagrisse kaasa tulema oodatud kogu pere - väikesed ja suured, ka need kes lihtsalt talvisest väsimusest puhata soovivad.

Kui sul on ideid ja küsimusi, mida siin kirjas ei ole, anna palun neistki teada.

Kohalejõudmine: Aadu-Peetri asub Harjumaal, Kuusalu vallas Turbuneeme külas. Tallinnast mööda Peterburi maanteed sõites pöörake Loksa poole. Loksal keerake pärast kirikut paremale Viinistu ja Turbaneeme suunas. Siis sõitke mööda peateed ikka otse mõned head kilomeetrid kuni tuleb Turbuneeme silt. Ikka mööda peateed sõites leiate Aadu-Peetri paremat kätt suurele kivile toetatud sildi järgi. Kohale saab ka bussidega nr. 151A, 152A, 151C, 152C, 236. Turbuneeme peatus: http://soiduplaan.tallinn.ee/?stotele=turbuneeme&a=p.search&t=xhtml&day=1-5&l=ee

Koht ja kohapealsed tingimused: Aadu-Peetri asub Loksa – Viinistu maantee veeres. Üle hektari suurusel alal on erinevaid pinnavorme ja haljastust. Mere kaldal on telkimisplats duši ja välitualettidega ning väliköök. Seminaritööks on suur telk. Kuna mereäärne ilm on muutlik, siis tuleks kaasa võtta riided nii sooja kui jaheda ja niiske ilma puhuks ning telk koos telkimisvarustusega. Algajal telkijal tasub kindlasti võtta kaasa lisatekke. Kellele telgis ööbimine ei sobi, peaks sellest eelnevalt teada andma, et võimalusel katuse alla ööbimiskoht leida (siis tuleks arvestada ka lisakuludega).

Toit: Toidu valmistamine on väliköögis ühiste jõududega võimalik. Kaasa võtta toidunõud (tass-taldrik-lusikas). Ühissöömise soovist palun registreerimisel teada anda.

Registreerimine: Tulekust anna palun teada hiljemalt pühapäevaks, 20. juuniks tel: 5225088 (Siiri), siiri.veensalu@gmail.com).

Kulud: Seekordsel seminaril kujuneb rahaline panus ühissöögi- ja muudest laagri kuludest (vesi, gaas jms). Siia lisandub villamaterjali maksumus, kui teha endale vilditud vaip. Orienteeruva summa mõne aja pärast soovi korral mailitsi või siinsamas: http://www.avatudmaailm.ee/?Teoksil:2010_aasta_suvelaager_Aadu-_Peetril_1._juulist_-_4._juulini&logout

Uudiste arhiiv