Kumu uudised

26.05.2010
Kumu auditooriumis
25. mai kell 10.30 Konverents: TEDx TALLINN
26. mai kell 18.00 Kumu Dokumentaal, Maailmamuutjad: "Kauboid Indias"
01. juuni kell 18.00 Mängufilm "Tüdruk, kes mängis tulega"
Loe edasi...

Seminar "Naiskunstnik ja tema aeg" Adamson-Ericu muuseumis
Näituse "Ellinor Aiki" sarjast "Eesti esimesi naiskunstnikke" raames toimub 25. mail seminar "Naiskunstnik ja tema aeg", kus kunstiteadlased Tallinnast ja Tartust avavad olulisi aspekte 1920.–1960. aastate kultuurielust ning uurivad naisloojate panust ja võimalusi eneseteostuseks eri kümnenditel
Loe edasi...

Loengud ja töötoad Niguliste muuseumis
27. mai kell 18.30 Loeng: Hõbedakambri saladused
29. mai kell 12.00 Keraamika töötuba Loewenschede tornis
Loe edasi...

Seenioride reede
Sel reedel, 28. mail kell 11.30 eesti keeles ja 13.00 vene keeles toimub Kumu kunstimuuseumi suures saalis ekskursioon seenioridele näitusel "Čiurlionis ja tema aeg leedu kunstis"
Loe edasi...

Suur Maalilaupäev
Maikuu viimasel laupäeval (29. mail) kutsub Kadrioru kunstimuuseum kõiki suuri ja väikesi looduse- ja kunstisõpru Suurele maalilaupäevale. Maalilaupäeva raames pakutakse võimalust iseseisvalt kunsti teha, saada õpetussõnu kunstnikelt, külastada Kadrioru kunstimuuseumi näitusi ja osaleda juhitud ekskursioonidel.
Loe edasi...

Viimast nädalat! "Anton Starkopf. Eesti skulptuurilegend"
Kumu kunstimuuseumis näitus sarjast "Modernismiaja klassikud" on avatud kuni 30. maini. Anton Starkopfi (1889–1966) looming on oluliselt mõjutanud modernistliku skulptuuri arengut 1920.–1930. aastate Eestis. Starkopf tõi eesti skulptuuri uuenduslikke ainevaldkondi ja saksa ekspressionismist mõjutatud figuurikäsitluse ning oli Eesti esimese rahvusliku kunstikooli "Pallas" üks asutajaid 1919. aastal. Starkopfi teened sõjaeelse rahvusliku kunstnikepõlvkonna kasvatamisel on erakordselt suured.
Loe edasi...

Kuraatoriga näitusel "Pinge" Mikkeli muuseumis
30. mail tutvustab väljapanekut näituse kuraator Anu Allikvee. Näitus "Pinge" tutvustab tuntuimate saksa ekspressionistide ja nende kaasaegsete loomingut, mis on Eesti Kunstimuuseumi jõudnud tänu kunagistele erakollektsionääridele.
Loe edasi...

Külastajale
Lastekaitsepäeval, 1. juunil on Kumu ja Kadrioru kunstimuuseumisse tasuta sissepääs kuni 18. aastastele lastele ja noortele

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"KUMU NÄITUSEID VAATAMAS!!!! (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv