Täna jagatakse klooster surnute ja elavate riigiks

07.06.2010
Täna alustab Birgitta Festival Saksa-Rootsi-Eesti ühislavastuse "Orfeus ja Eurydike" proovidega, mis kestavad 14. juunini. Tühjas kloostris küll veel keegi ringi ei lenda, aga erakordse häälega barokispetsialist kontratenor Mikael Bellini, sopran Helen Lokuta, Amorina esinev poiss-sopran Heldur Harry Põlda ning koor Voces Musicales on juba töös. Saksamaalt saabus antiikdraamade hinnatud lavastaja Georg Rootering ja ka dirigent Andres Mustonenil on põhjust kodumail olla.

Lugu on üks tuntumaid armastuslegende ja väheseid tõsiseid oopereid, mis lõpeb hästi. Sellelt etenduselt ei peagi lahkuma pisar silmanurgas, vaid hoopis helguse ja rahuga hinges – sõnum on selles, et vaatamata tehtud vigadele on võimalik leida halastust.

Pirita klooster jaguneb lavastuses reaalseks maailmaks (publikuruum) ja surnute riigiks (lava). Nii et lauljad hakkavad tegutsema publiku vahel, nende alter egod lendavad saali ja lava vahet. Festivali tehniline meeskond murrab pead, kuidas ehitada suur värav, kust sisenetakse allmaailma. Saksa teatrist tuleb ka videospetsialist, kes kaks maailma kokku miksib.

Eelneval kokkuleppel on võimalik teha intervjuusid ülalnimetatud osalistega ja vahendada põnevat loomeprotsessi. Kuna viibitakse ka kloostris (AK uudised võtavad ka sealt oma filmilõigu), saab ka eredaid pilte.

Birgitta Festival – tipphetked Tallinna kultuurisuves!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv