Põltsamaa elavdab veiniturgu 2002 aastakäigu marjaveiniga

07.06.2010
Juunikuu alguses toob Põltsamaa Felix turule kodumaistest mustsõstardest valmistatud ja kaheksa aastat Põltamaa veinikeldrites laagerdunud Põltsamaa Tõmmu 2002 aastakäigu veini, millega tähistatakse 90 aasta möödumist eestimaise veinitootmise algusest.

Kui reeglina laagerduvad Põltsamaa marjaveinid kaks aastat, siis 2002. aastakäigu Tõmmu on spetsiaalne juubeliaastaks valminud vein, mida iseloomustab küps ja täidlane maitse. „Usume, et Põltsamaa Tõmmu 2002 pakub väärikat konkurentsi erinevatele kvaliteetsetele dessertveinidele ja üllatab marjaveinidele omase maitsekülluse rohkusega,“ ütles Põltsamaa Felixi juhatuse esimees Anti Orav ning lisas, et Põltsamaa veinid on viimastel aastatel üha rohkem populaarsust kogunud nii kodumaa veinisõprade kui ka välisturistide seas.

Põltsamaa veinide elulugu ulatub aastasse 1920. „Meie veinid valmivad vaid Eestis küpsenud puuviljadest ja marjadest mitte kontsentraadist. Veinitootmisel kasutame kõige klassikalisemat väärtusahelat alates marjade pressimisest, veini laagerdumisest vaatides kuni pudelisse villimiseni,“ selgitas Orav Põltsamaa veinitootmise tagamaid. „2002. aasta oli hea marjaaasta, kuna oli piisavalt soojust ja päikest koos mõõduka õhuniiskusega, mis andis marjadele parima küpsuse ja piisava magususe,“ rääkis Orav uue Tõmmu veini aastakäigust.

Ühtlasi said kõik Põltsamaa dessertveinid nagu Tõmmu, Kuldne ja Punane juubeliaastaks uue välimuse. Uuenenud Põltsamaa dessertveinid on disaininud Rootsi reklaamifirma Family Business, mis on loonud erinevaid kujundusi sellistele maailmanimega brändidele nagu Absolut Vodka ja Carlsberg.

Lisaks avab Põltsamaa Felix koostöös Põltsamaa Lossi SA-ga Eesti vanima veini- ja joogitootmise väärika aastapäeva tähistamiseks lossi veinikeldris toidumuuseumi. Juunikuus avatavas muuseumis saab ülevaate toidutootmise ajaloost Põltsamaal, alates ETK Põltsamaa Tehaste algusjärgust 1920ndatel, mil toodeti kohvi, kartulitärklist ja veini, nõukogude aegsest perioodist, mil värvikamateks toodeteks olid kosmonautidele suunatud tuubitooted, kuni tänapäevani. Toidumuuseum on avatud kõigile huvilistele Põltsamaa lossihoovis esmaspäevast pühapäevani.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Põltsamaa, Jõgevamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv