Pärnus valmib Eesti suurim vesilõbukeskus

20.05.2003
Sanatoorium Tervis ehitab Pärnu randa Eesti suurima vesilõbustuskeskuse koos hotelli ja vaba aja keskusega, mis avatakse külastajatele tuleva aasta kevadel.

Sanatooriumi Tervis tütarfirma OÜ Tervis Paradiis ehitab veekeskuse kümmekond aastat pooleliolevana seisnud ja nüüdseks lammutatud tünnikujulise mudaravila asemele.

Tervise juhataja Vello Muliini sõnul on kolmeosalisest kompleksist keerulisim veekeskus, mis tuleb Eesti suurim. Ainuüksi veepinda on seal 1250 ruutmeetrit ja basseine 12.

Atraktsioone kõigile

“Kuna suur vesilõbustuskeskus, Pärnu rand, aasta läbi ei tööta, siis mõtlesime, et teeme teise juurde, mis on aasta läbi avatud,” ütles Muliin.

Kaarjate sopistustega veekeskusesse tuleb kõikvõimalikke atraktsioone igale vanusele: seikluste bassein, kaskaadid, mägijõgi, mullivannid, neli erinevat liugtoru. Teravamate elamuste harrastajaile pakub action-toru maksimaalseks libisemiskiiruseks kuni 50 kilomeetrit tunnis, must toru on emotsioonide loomiseks varustatud visuaalsete efektide – heli ja valgusega.



“Omaette põnevad atraktsioonid on eri tasapindadega mägijõgi, kaskaadid, ronimissein ja hüppelaud,” lausus Muliin.

Keskusse on kavandatud õueosa, kuhu tuleb kunstplaaþ ja aasta ringi avatud välibassein. Talvepäeval on eksootiline supelda õues soojas basseinis, ja varakevadel tuulevarjulisel plaaþil esimesi päikesekiiri püüda.
Sanatooriumijuhi sõnul on arvestatud, et üle 220 miljoni kroonine investeering hakkab ära tasuma kuni kaheksa aastaga. Selleks peab veekeskust iga päev külastama 500 inimest, mis Muliini sõnul on Aura ja Keila kogemust arvestades reaalne. Korraga mahub Pärnu veekeskusesse 700, päeva jooksul maksimaalselt 2000 külastajat.
Kui keskuse projekteerimiseks, ehitamiseks ja sisustamiseks kaasatakse välismaiseid spetsialiste, siis hotell kerkib Muliini sõnul kergema vaevaga.

Ümbrus saab korda

“Hotelli ehitamine ei ole meie majapidamises probleem, oleme neid varemgi teinud,” lausus ta.

Kaheksakorruselises hotellis on kohti 242 inimesele, lisaks veel kümme sviiti.

Hotelli esimesele kolmele korrusele tuleb ravikeskus, kus hakatakse pakkuma kõiki Tervise raviteenuseid, välja arvatud traditsiooniline mudaravi. Kõrgemale korrusele on kavandatud baar ja kaks konverentsiruumi.

Kompleksi kolmas osa on hotelli ja veekeskust ühendav vaba aja keskus, kuhu on kavandatud bowlingu-saal, kauplus, baarid, restoran, kasiino, ilusalong, jõusaal, ujula.

“Oleme mõelnud sellele, et kõigil oleks keskuses võimalik vaba aega veeta,” ütles Muliin.

Kuna Tervise Paradiis ehitab veekeskuse rannakõrkjatesse, kaasneb sellega ka räämas ümbruse kordategemine. Muliini sõnul käib kogu 5,2-hektarilise maa-ala kordategemine Tervisele esialgu üle jõu, kuid majaesine saab korrektse haljastuse.

Kuna maa-ala kõrgus merepinnast on 2–2,5 meetrit, tuleb pinnas tõsta 5,5 kõrgusele, et veetõusud ei ohustaks ehitust.

Kogu kompleks valmib 2004. aasta jaanuaris, avamine on märtsis.

EPL

Uudiste arhiiv