Vudila – uus mängumaa Jõgevamaal

18.06.2010
1. juunil avas Jõgevamaal Tabivere vallas väravad kogu pere mängumaa Vudila. Mängumaa, mis asub Kaiavere järve ääres umbes 7 hektarilisel maa-alal, asub Elistvere loomapargist vaid 1,7 km ning Tartust 27 km kaugusel, olles mõnusaks vaba aja veetmise kohaks nii pere nooremaile kui ka vanemaile liikmeile. Eelkõige on Vudila suunatud aga siiski lastele. Sellele, muide, viitab ka Vudila nimi, mis on sümbioos sõnadest vutt ja mudilane. Asus ju nõukogude ajal siin Eesti suurim vutikasvatus.

Vudila Mängumaa pakub tegevust väga mitmel rindel, siia on plaanitud muuhulgas moto- ja ATV-rada, paintball ja vaateplatvorm, ent ka forellitiik, kust noor kalastaja saab endale ise kala püüda ja ning selle siis abilistele suitsutamiseks anda. Ka ei puudu Vudilast mängude ja motomaja, peotall, labürint, batuut-takistusrada, batuut-ronimistorn, sky-jump ning veejalgpalli mängimise võimalus. Lisaks on kõrval asuval platsil võimalik mängida paintballi ja oma oskused panna proovile kolmel erineva raskusastmega motorajal. Päikese käes saab kümmelda nii päevitusalal kui mitmel järveäärsel piknikuplatsil, mudilastele on ette nähtud oma mänguala ning väikelaste basseinid.

Vahva mängumaa idee taga on kaks pereisa, kes tahtsid lastele midagi tõeliselt lahedat teha. Üks neist, Kajar Lember, selgitab: „Üheks tõukeks, miks just Tabiverre Vudila teha tahtsime, oli Elistvere Loomapargi vahetu lähedus, ja nägemus, mille kohaselt need kaks suurepärast ja lähestikku asuvat, eelkõige lastele ja peredele mõeldud asutust moodustaksid ilusa ansambli.“

Erinevaid mängumaid ja analoogseid keskusi on mängumaa rajajad vaatamas käinud mitmel pool maailmas ning seal nähtu ja meeste endi fantaasia tulemust saabki alates juunist Vudilas uudistada. „Lõuna-Eestis on Vudila kindlasti ainus omataoline. Eestis saab meid võrrelda vast Vembu-Tembumaaga Harjumaal, mis tegutseb juba üle 10 aasta,“ ütles Lember, lisades: „anname endale aru, et meil algab alles esimene hooaeg ning et me avame alles oma mängumaa esimese etapi. Kuid järgmisel aastal soovime rohkem tähelepanu pöörata just teismelistele – plaanis on rajada veepark ja muid uusi atraktsioone.“ Lisaks mängumaa rohketele lõbustustele teeb selle atraktiivseks kindlasti asukoht imekauni Kaiavere järve kaldal, kuhu Vudila restorani (kus ka suitsutatud vutti pakutakse) terrassilt võrratu vaade avaneb.


Ka lähiaastad on Vudilas tegemisi täis – 2011. aastal plaanitakse avada vigurpuude park ja loodusrada ning kogu mängumaa peaks valmis saama aastaks 2012. Kuid võibolla tuleb ideid veelgi juurde ja eks mängumaa peabki pidevalt edasi arenema. Juba praegu tehakse tihedat koostööd Elistvere Loomapargi ning Palamuse muuseumiga. „Tulevikunägemuses on need kolm asutust omavahel tihedas koostöös, võibolla ka näiteks ühispileti näol. Sel aastal maksab meie pilet 100-150 krooni ning näidates ette sama päeva Elistvere või Palamuse muuseumi pileti, on Vudila Mängumaa sissepääs soodsam,“ selgitas Lember. Info Vudila tegemistest leiate aadressilt http://www.vudila.ee.

Nii et mudilased ja veidi suuremadki –
vudinal Vudilasse!

Jõgevamaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv