Tallinna Kammerorkester esineb Lõuna-Ameerikas

30.06.2010
TALLINNA KAMMERORKESTER ANNAB SEL NÄDALAL LÕUNA-AMEERIKAS 5 KONTSERTI

Tallinna Kammerorkestril on sel nädalal tihe graafik, et anda oma panus Lõuna-Ameerika talvisesse kontserdihooaega. Kokku on orkester tuuril pea kuu aega. Esinetakse 9 linnas koolikontsertidest kunstimuuseumide ja Rosario ooperimaja 1500-kohalise saalini, Vitórias (Brasiilia) anti ka meistrikursus. Orkestrit saatva Tallinna Filharmoonia töötaja Kristo Kivimäe sõnul on ka tuhandesed saalid täis. Publikuks on põhiliselt kasukatesse ja mantlitesse riietatud vanema põlve inimesed ja vastuvõtt emotsionaalne.

Koolikontserdil Vitórias olid õpilased kuuldavasti esimesel sellisel kontserdil oma elus. Reaktsioonid olid eredad ja õpilased salvestasid ennenägematu koosseisu oma mobiiltelefonide kaameratega.

Eksootilistele maadele omased viisaprobleemid said ööl enne reisi siiski lahendatud ja nüüd on reis kulgenud tõrgeteta. Peale nohu ka erilisi tervisehädasid pole. Temperatuuride kõikumisi on siiski raske taluda – vahe on ulatunud 7-st 32 kraadini.

Esinetakse kahe kavaga. Esimeses on tüüpiline läbilõige Euroopa klassikast ja alati kaugetes maades huvi pakkuvast vene muusikast: Mozart, Barber, Šostakovitš, Tšaikovski, Grieg. Teine pakub ka Eesti muusikat: Rääts, Pärt, Boccherini, Mendelssohn. Kavad koostas TKO liige Henry-David Varema.

Tuuri on ette valmistatud juba aastaid – kutse saabus 2008. aastal Lõuna-Ameerika agentuuri FAS ARTS mänedžer Felipe Silvestre poolt. Tagasi Eestis ollakse 5. juulil.

Reisist on saadetud ka pilte nii kontserdisaalidest kui sõiduolukorrast, mida saame lisada.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv