Rannarahva Festival 23-24.juuli

01.07.2010
23.-24. juulil toimub Viimsis Rannarahva Festival

Igasuvine Kalapäev on toimunud Viimsi Vabaõhumuuseumis juba 2004. aastast. Alates sellest aastast muutub Kalapäev mitmepäevaseks südmuseks – Rannarahva Festivaliks.

2010. aastal toimub Rannarahva Festival 23.-24. juulil, tutvustame rannarahva kombeid ja oskusi ning pakume ehedat kaluriküla keskkonda – randlaste töötoad, kalalaat, oksjonid, rahvalikud mängud, rahvamuusika jms.

Mullu käis Kalapäeval ca 4 000 külastajat, see on märk ürituse kasvavast populaarsusest. Sellel aastal on oodatavate külastajate hulk veelgi suurem.

Festivali esimesel päeval töötavad õpitoad, festivali teine päev on suur kala ja rannalaat. Sel aastal on plaanis lisaks kalalaadale, käsitöö- ja vanakraamiturule viia läbi ka kalapüügivahendite ning paatide turg.

Reede, 23. juuli, festivali I päev: rannaküla teeb tööd
- randluse õpitoad vabaõhumuuseumis: bücklingi kastis kala suitsutamine, pliidil kala röstimine, silguleiva tegemine, meremehesõlmede ning köie tegemine, paadiehitamine, tööd rannatalu sadamaalal ja merel käimine
- laste töötuba: männikoorest paatide ja puuloomade meisterdamine, meresõidud, lõbusad mängud, kaluritalu lood
- tasuta ekskursioonid vabaõhumuuseumis ja Rannarahva Muuseumis
- näituse „Vanad mõrrad“ avamine Rannarahva Muuseumis
- kalatraali kontsert Rannarahva Muuseumi õuel: tšellokvartett C-Jam feat. Vanad Mõrrad, kaasa teevad veel Ain Tammesson ja Hele-Riin Uib.

Laupäev, 24. juuli, festivali II päev: kõik lähevad laadale
- Eestimaa suurim kalalaat – müügil kala igal võimalikul kujul, toimub kalatoodete degusteerimine, pakutakse erinevaid kalatoite
- ranna- ja merekraami pakub Rannarahva Täika
- püüniste ja kalastustarvikute turg
- avatud on aiasaadusi pakkuv Viimsi Taluturg
- lõbusad etteasted, laul ja tants, konkurss „Kalamehejutt“
- rahvalikud mängud ja võistlused: kalavintski heitmine, ankru hoidmine, vürtsikilu õgimine, kala rappimine
- Arved Haugile pühendatud kontsert „Rannaromantika“. Üles astuvad Reet Linna, Eve Haug, Uno Loop, Kelli Uustani, Mikk Saar ja Henn Rebase ansambel

Ootame teid kauplema, tutvustama, degusteerima, õpetama ja igati osa saama teguderohketest rannarahva elu tutvustavast festivalist!

Tere tulemast!
Rannarahva Muuseum

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv