Ruffus lõbutseb Eesti eurolaulu vaheklipis

21.05.2003
Riia lähedal kuurortlinnas Jurmalas toimusid eile hommikul Eesti eurolaulule eelneva vahe-klipi võtted; klipid ehk postkaardid koosnevad kiiresti vahelduvatest fotodest, meie laulu fotomontaaþi pildistas üles Eesti fotograaf Viktor Koðkin.

”Süþee seisneb selles, et Ruffuse poisid tulevad 80-ndate stiilis hotelli ja lihtsalt lõbutsevad seal,” selgitas Koðkin.

Klipi jaoks pildistati üles lugu, milles bändi poisid saabuvad hotelli Rigas Jurmala, jalutavad läbi stiilipuhta, kahe aastakümne taguse interjööriga fuajee, mängivad piljardit ja löövad baaris külge kahele läti kaunitarile.

Paar tundi kestnud pildistamisel sattusid asjaosalised nii hoogu, et Ruffuse laulja Vaiko Eplik hüppas ühes jalutamisstseenis lausa üle põlvitava fotograafi pea. Piljardivõtete käigus võitis Eplik ansambli klahvpillimängija Siim Mäesalu tulemusega 8:3 ja avaldas seejärel lootust, et kogu eesti ajakirjandus kajastab lahkelt ka tema suurepäraseid spordisaavutusi.


Vaheklippe on lätlased palganud pildistama viis fotograafi, nende hulgas kaks eestlast – lisaks Koðkinile tegeleb Riias pildistamisega ka Margus Johanson.

Koðkini sõnul võivad fotograafid kohapeal artistidele tegevuse välja mõelda, aga postkaartide stilistika ja võttepaigad on korraldustiim esinejatele kindlaks määranud.

Tegelikult oli lätlaste algne idee teha lauludele sama põhimõttega klipid, nagu olid eelmisel aastal Tallinnas, seega lühikestel stsenaariumidel põhinevad lõbusad ja tabavad lood. Tegemise käigus selgus aga, et see idee ei õigustanud ennast ja seetõttu otsustasid korraldajad hoopis fotomontaaþide kasuks.

EPL

Uudiste arhiiv