Gold Collection - Itaalia

13.07.2010
Romantikast tulvil Itaalia

Amalfi rannik, mis asub Napoli lahe ääres, on üks maalilisemaid paiku Euroopas ja pakub elu kauneimat puhkust kevadest sügiseni. Siin on peaaegu püstloodis merest tõusvad mäed, mille tipud on kaetud rohelusega ja jalamid on asustatud postkaardikülakestega, mis paiknevad siksakiliselt mööda rannajoont ning moodustavad hingematvaid vaatepilte. Amalfi piirkonda jäävad romantilistes lauludes ülistatud linnakesed Sorrento, Napoli ning Capri saar, mida tasub kindlasti külastada just suvel - juunist kuni septembrini.

Väikelinn Sorrento paikneb Campanias, Itaalia lõunaosas. Puhkerajoon on populaarne nii kohalike kui ka välisturistide hulgas. Siit avanevad imelised vaated Napoli lahele ja vaatamisväärsuste hulka kuuluvad lisaks lahetagustele vaadetele Napoli linnale ka Capri saar, Pompeij linnavaremed ning Vesuuvi vulkaan.

Napoli on iidne linn merekaldal - uhke oma ajaloo, juurte, traditsioonide ja mere üle. Napoli linnast on pärit kõigile tuntud pitsa, bel canto ning commedia. Napoli laulukesed on saanud maailmakuulsaks ja tihti loetakse neid lausa nn itaalia rahvalauludeks.

Capri on idülliline väikesaar Türreeni meres Campania ranniku lähedal Napoli provintsis. Mägise ja järskude lubjakivikallastega saar sai 19. sajandi teisel poolel populaarseks suvituspaigaks ning tänapäevalgi on Capri saar ülipopulaarne nii Itaalia kui ka välismaa turistide seas.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv