Birgitta Festivali ehitus ja proovid algavad

03.08.2010
Täna saab klooster katuse, nädala lõpuks saavad üles pandud ka Saksamaalt saabuvad lennumasinad ja homme saabuvad välisesinejad.

Birgitta Festivalil pannakse üles 3,5 tonni teatritehnikat, mille sarnast meie firma „Trikivabriku“ meeste sõnul pole Eestis seni nähtud. Tegemist on Saksa füüsilise teatri Pan-Optikum tehnikaga, mis võimaldab teatri artistidel kloostriruumis lennata, laskuda pea ees mööda liikuvat videoekraani ja teha muud peadpööritavat. Saavutus on see, et väliselt atraktiivne on sisuliselt vajalik – tehnikat kasutatakse festivali avaetenduses „Orpheus ja Eurydike“, kus nimitegelane laskub allmaailma oma armastatut ära tooma. Füüsilise teatri kasutamine nii draama- kui ooperilavastustes on praegu maailmas uus sõna. Selles osas täidab festival oma missiooni, tuua Eesti publiku ette maailma muusikateatri uusi suundi.

Homme saabuvad nii erakordselt kauni häälega kontratenor Mikael Bellini Rootsist kui ka antiikdraamade lavastajana kuulus Georg Rootering Saksamaalt. 6. augustil liitub Saksa teater, mis on omas vallas maailma hinnatuimaid, rännates ühelt festivalilt teisele. Meile saabutakse otse külalisesinemistelt Belgiast.

Tähtsündmused:

- Maailma muusikateatri viimast sõna näitav lavastus, festivali omaproduktsioon „Orpheus ja Eurydike“
- Arvo Pärdi juubelit tähistav Kiev Modern Balleti lavastus „Palat nr.6“ ja Eino Tambergi juubelit tähistav omaproduktsioon, kloostriteemaline „Joanna tentata“
- Wagneri ooperi „Lohengrin“ kuulus ja paljukiidetud lavastus
- Metropolitan Opera esilavastaja Elijah Moshinsky lavastus “Sevilla habemeajaja“

Pirita kloostris algavad proovid 9. augustil. Kokkuleppel saab proove filmida, fotografeerida ja teha esinejatega intervjuusid.

Birgitta Festival on Tallinna kultuurielu rikastav algatus, mille traditsiooniks kujunemisele on Tallinn 2011 juba alates 2007. aastast alates kaasa aidanud. Sihtasutus Tallinn 2011 on 2007. aasta aprillis loodud eraldiseisev organisatsioon, mille ülesandeks on ette valmistada ja koordineerida Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna programmi 2011. aastaks.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv