Sume õhtusöök Peeter Rebase Helimaalide taustal.

06.08.2010
06. augustil 2010 kell 19:00- 21:30 Päikeseterrassil!
Sume õhtusöök Peeter Rebase "Helimaalide" taustal
(vihmase ilmaga restoranis).


Piletiinfo: Majutusega Estravelist. Garanteerib koha lauas- hind inimese kohta: 670 kr
• Ilma majutuseta Piletilevist: Garanteerib koha lauas: 100 kr
• Grupitellimuse puhul palume võtta ühendust hotelliga: terje@saka.ee
• Enne kontserti koha peal: Kahjuks ei saa lubada kohta lauas,
aga nagu alati- anname endast parima: 125 kr.

Mis ootab meie kallist kontserdikülalist? Oleme ühendanud suurepärase muusika meie maitsva köögiga- kui tavaliselt kohtate kontserdipaikades suhtumist, et "kontserdi ajal ei teenindata", siis Peeter Rebase "Helimaalide" puhul on see täpselt vastupidi.
Muusik räägib lugusid oma rännakutelt ja aitab muusikaga maalida heli. Kasutage võimalust ja nautige muusikalise jutustuse kõrvale maitsvat õhtusööki (tellitakse kohapeal lisatasu eest).


Ise ta räägib selle kohta nii:
"Ideaalne on, et alguses räägin ära oma esimese jutu ja hakkan mängima- rahvale tuuakse siis head-paremat, hakatakse sööma ja vestlema! Minu mäng jääb taustaks, milleks ta loodud ja mõeldud ongi. Siis hakkavad minu "Helimaalid" õigesti tööle ja pääsevad mõjule. See on risti vastu sellele, kuidas ma tavaliselt kontserte teen :-) Aga see just eriline ja huvitav ongi."


"Mulle meeldib rännata. Metsas, rabas ja mere ääres, külades ning linnades - nii kodus, kui ka võõrastel maadel. Minu rännakutel ei ole kindlat eesmärki. Tavaliselt hakkan lihtsalt minema ja siis vaatan, kuhu satun ja mida näen. Muusikuna otsin ma muidugi alateadlikult muusikalisi ideid ja inspiratsiooni, kuid neid pole lihtne leida; metsakohinas, ojavulinas või võõra keele kõlas on ainult helid ja emotsioonid, muusikat seal ei ole. Vahel nopid mõne pildikese või huvitava seiga, teinekord tuled hoopis hea mõtte peale. Aga muusika asemel on kõrvus vaid kohin : ) See olukord on tekitanud minus tihtipeale isegi pettumust.

Eelmisel aastal võtsin rännakule ühte Põhjaranniku neemetippudest kaasa oma pilli. Proovisin koos metsamüha ja laineloksuga muusikaliselt edasi rännata. Istusin maha ja hakkasin kaasa mängima sellele, mida loodus mulle pakkus. Üllatusin, et kohisevas keskkonnas ilu otsida ja avastada on eriline rõõm.
Lugu, mille siis lõin, olen mänginud hiljem kontsertidel ja midagi tollest külmunud maailmast tuleb alati muusikaga kaasa. Mina rändan tagasi 2009 aasta põhjarannikule, mõnda kuulajat on see muusika viinud veelgi kaugemale, nagu mulle inimesed rääkinud on. Olen jätkanud sedasorti rändamist. Ja helimaale ehk lugusid looduspaikadest, tuleb järjest juurde.


Minu jaoks on neid helimaale kohatu esitada kõrgelt lavalt rambivalgusest, et kummardad ja hakkad tähelepanelikule publikule mängima. Keegi ei lähe ilmselt mere äärde merd kuulama. Meremüha taustal on hea olla, kuid ei ole seal huvitavaid sissejuhatusi, köitvaid teemaarendusi ja meeldejäävaid meloodiaid. On väikeste variatsioonidega pea lõputu kordumine, millest aga ei tüdine.
Nii taandan esituse taustaks. Sarnaseks helikeskkonnaks nagu lainemüha või metsakohin pikniku puhul. Kuulajad peavad piknikku, vestlevad ja veedavad meeldivalt aega, taustaks helimaalid, mis viivad kord merejääle, kord salapärasesse rabasse või siis öisesse sumedasse kalurikülla.

Muidugi loon neid pilte igakord uuesti, loodusest nopitud ideed on vaid kavandid. Improvisatsiooni käigus saavad alati "Helimaali" osaks ka praegune hetk koos kuulajatega, mängides lasen end hetkel kanda ja usun, et inspireeriv toime on vastastikune :)

Head rändamist! Peeter Rebane.




skoor

4.6

Viimane kommentaar:

"Abikaasaga käisime aastapäeva tähistamas. Tore oli. Asukoht kena ja toreda pargiga. Hea on jalutada. Spa oli natuke jahe, spas hakkas... (4.0)" Anna hinnang

Ida-Virumaa

Ida-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv