Neljapäeval algab Birgitta Festival

09.08.2010
Neljapäeval, 12. augustil algab VI Birgitta Festival Glucki ooperiga “Orfeus ja Eurydike”. See on festivali omaproduktsioon, Saksa-Rootsi-Eesti koostöö, milles on oluline osa Eestis seninägematult teatritehnikal ja võtetel. Füüsilise teatri Pan-Optikum artistid ja tehnikud on juba ehituse ja proovidega alustanud. Praegu katsetatakse, kuidas konstruktsioonid tormile vastu peavad. Lavastus on ainulaadne ja valmib vaid Birgitta Festivali jaoks. Lavastuse üldjuht on Georg Rootering Saksamaalt – tuntud antiiktragöödiate lavastaja, kes toob publiku ette esimeseks suureks ooperiks peetava teose, mis on ühtlasi üks läbi aegade tuntumaid armastuslugusid. Oluline on positiivne sõnum – kõik me eksime, ent vajame seejuures andestust ja teist võimalust. Nii halastavad jumalad Orfeuse peale ja lasevad tal vaatamata inimlikele nõrkustele ja eksimustele ikkagi oma pruudi surnute riigist ära tuua.

Tähtsündmused:

- Maailma muusikateatri viimast sõna näitav lavastus, festivali omaproduktsioon „Orpheus ja Eurydike“
- Arvo Pärdi juubelit tähistav Kiev Modern Balleti lavastus „Palat nr. 6“ ja Eino Tambergi juubelit tähistav omaproduktsioon, kloostriteemaline „Joanna tentata“ Teet Kase uuslavastuses
- Wagneri ooperi „Lohengrin“ kuulus ja paljukiidetud lavastus
- Metropolitan Opera esilavastaja Elijah Moshinsky lavastus “Sevilla habemeajaja“

Kokkuleppel saab proove filmida, fotografeerida ja teha esinejatega intervjuusid alates teisipävast, 10. augustist.

Birgitta Festival on Tallinna kultuurielu rikastav algatus, mille traditsiooniks kujunemisele on Tallinn 2011 juba alates 2007. aastast alates kaasa aidanud.

Sihtasutus Tallinn 2011 on 2007. aasta aprillis loodud eraldiseisev organisatsioon, mille ülesandeks on ette valmistada ja koordineerida Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna programmi 2011. aastaks.

Birgitta Festival – tipphetked Tallinna kultuurisuves!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv