Turvakonto on reisijale lisaväärtust pakkuv lahendus Eesti reisiturul

15.09.2010
UpTravel tõstab uue teenusega reisijate kindlustunnet

15. septembril reiside müüki alustav reisikorraldaja UpTravel kasutab uut tüüpi teenust - turvakontot. Pakettreisi eest tasutakse panga deposiit- ehk turvakontole, kust raha vabaneb ja kantakse reisikorraldajale alles peale lennuki õhkutõusmist. Kui reisi ei toimu, saab klient oma raha tagasi. UpTraveli koostööpartner on Swedbank.


UpTraveli juhatuse liige Elmo Somelar selgitab turvakonto põhimõtet: „Turvakonto teenuse põhimõte on, et kliendid maksavad pakettreisi eest panka spetsiaalsele kontole ja raha püsib panga deposiitarvel kuni lennuki õhkutõusmiseni. Pärast lennuki õhkutõusmist vabaneb pangadeposiit ja pank kannab reisija tasutud summa reisikorraldajale. Sellega on ka tagatud, et reisikorraldaja ei saa reisija poolt tasutud ettemaksusid oma muudeks finantsvajadusteks ära kulutada. Kui reisi ei toimu, on tagatud ettemakstud summade tagastamine. Kasutades turvakontot oleme loonud tarbija seaduslikule kaitsele lisakaitse, niinimetatud „raha tagasi“ garantii.“ Reisijate reisilt tagasi toomine, kui selline vajadus peaks tekkima, on tagatud turismiseaduses nõutud tagatisega.

Swedbanki ettevõtete finantseerimise divisjoni juht Tauno Vanaselja usub, et taoline teenus mõjub positiivselt tarbijate kindlustundele.

Elmo Somelari sõnul viis teda uut tüüpi turismifirma loomiseni kevadel tuhapilvedest alguse saanud reisikorraldajate ebaõnnestumiste jada. Klientidel kadus kindlus reiside toimumise kohta ja see vähendas märkimisväärselt usaldust turismiteenuste vastu.

UpTravel plaanib alustada 4 töötajaga, nende seas ka endised TopToursi töötajad, Liina Pihu ja Lea Lehestik. Elmo Somelar: „Turule tekkis vaba oskusteave, mis ootas rakendust. Head spetsialistid leiavad alati töö.“

UpTraveli müügijuht Liina Pihu: „Eestis on väga erinevaid reisitoodete pakkujaid, pakkumine ületab nõudluse, tunda on tugevat hinnasurvet. Samas on puudus usaldusest ja kvaliteetsest teenusest. Ainult odava hinnaga reisijat enam ei meelita, puhkus peab tagama rahulolu ning jätma soovi edaspidigi reisile minna. Meie varasem reisikorralduse-alane kogemus viiski mõttele pakkuda klientidele turvakontot.“

„Paljudesse eelpool mainitud riikidesse pakume klientidele eksootilisi ringreise hea tasemega hotellides ning huvitavat reisiprogrammi – näiteks Boracay saarel, Indias, Liibanonis. Eesti reisijate seas nõutud sihtkohades - Egiptuses, Küprosel, Kreetal, Türgis, Iisraelis, Itaalias - pakume klientidele võimalust võtta osa kultuuriprogrammidest ja nautida rannapuhkust. Et UpTraveli eesmärk on läheneda kliendi reisisoovidele ning ootustele individuaalselt, saab kõikidesse sihtkohtadesse koostada individuaalpakette, arvestades kliendi ette antud kriteeriume,“ räägib Liina Pihu.

UpTraveli tootevalikus on ringreise, pakettreise ja individuaalreise. Sihtkohad on Euroopa Vahemere regioonis Kreeta, Küpros, Itaalia, Türgi, Lõuna-Prantsusmaa. Lähis-Ida ja Araabia riikidest on tootevalikus Egiptus, Iisrael, Jordaania, Araabia Ühendemiraadid, Omaan, Süüria ja Liibanon. Aasias pakub UpTravel klientidele võimalust külastada Indiat, Tiibetit, Nepaali, Hiinat, Filipiinidel Boracay saart. Tulemas on veel Jaapani ja Vietnami ning Lõuna-Aafrika ja Lõuna-Ameerika eksootilised sihtkohad.

Lisainfo: Liina Pihu,
UpTraveli müügijuht tel 6825 396, 5699 7070
liina.pihu@uptravel.ee
www.uptravel.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv