Eesti esimene liikluslinn on avatud ka sügis/talvisel hooajal

15.09.2010
Alates 2010 aasta maikuust on Võrumaal asuval Uhtjärve ürgoru Nõiariigil liikluslinn, kus lapsed saavad õppida sõitu ja liikluseeskirju.

USA eeskujul ehitatud siseliikluslinn on Baltimaades ainulaadne meelelahutuskoht, mis koos Pokumaa ja Nõiariigiga pakub peredele põnevat tegevust mitmeks päevaks.

Liikluslinnas on näiteks linnapea kabinet ja hulk tänavaid, valgusfoorid ja ristmikud, taksopeatus, veel sisustamata vaateaknad ja oma bensiinijaam, diskosaal ning kino, kus näidatakse liiklusalaseid õppefilme. On ka politseijaoskond ja hulk sõidukeid nii väikestele kui suurtele.

Liikluslinna külastanud Kadi sõnul on seal teistsugused autod, kuid liiklusmärgid ja sõiduteed on samad nagu päris linnaski.

Liikluslinna eesmärk on parandada liiklusteadmisi ja tõsta liiklusohutust. "Siin on võimalik lastel liiklust õppida, sõita spetsiaalsete autodega - veoautod, sõiduautod, traktorid. Samas pakume ka taksojuhi teenust. Samas suurtele gruppidele pakume põrkeautorallit - osad teed pannakse kinni ja sõidetakse nagu Monacos vormelit," selgitas liikluslinna linnapea ja Uhtjärve ürgoru Nõiariigi valitseja Aivo Värton.

Tere tulemast maailma kõige väiksemasse siseliikluslinna, linn nagu linn ikka, kust ei puudu ka diskoteek, autokino, politseijaoskond, bensiinijaam, kohvik, kaubandustänav ja palju muud.


TULE JA TOO LAPS LIIKLUSLINNA NING VII TÄIDE OMA LAPSE UNISTUS

* sõita erinevate autodega
* korraldada põrkeauto ralli liikluslinna teedel (ainult ettetellimisel).
* liiklus treening- ja lustisõidud lastele
* jalakäijail tutvuda linna oluga ja nautida linna liiklust
* sõita kogenud juhendaja kõrval
* valmistame ette lapsi liiklemiseks

Autokool lastele (ainult gruppidele)

Autokool ainult ettetellimisel
Liikluslinna liiklusõpetaja on Kohalik Politsei


Olete oodatud koos perega liikluslinna aastaringselt.
Oleme avatud:
R: 14:00-18:00
L, P 12:00-18:00

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Lapsesõbralik ja õpetlik koht vaba aja veetmiseks kogu perele (5.0)" Anna hinnang

Võrumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv