Kalevi ujula asemele kerkib moodne veekeskus

12.08.2004
Kalevi ujula juures Aia tänaval käib aktiivne lammutustegevus, ärimees Jaan Manitski kavatseb amortiseerunud hooneosa asemele rajada moodsa veekeskuse ja kolmetärnihotelli.

Kalevi ujulale tagant lähenedes on maja peaaegu võimatu ära tunda, sest kopad on osa majast lammutanud. Juunis suleti ja lasti veest tühjaks 50-meetriste radadega bassein. Spordikeskuse arendaja Jaan Manitski ütles, et uuenenud ujula avatakse detsembris ja selle juurde ehitatav viiekorruseline hotell järgmisel kevadel.

“50-meetrine bassein jääb alles. Sellele lisandub mullivanne, vastuvoolu ujumise bassein ja soojendusbassein,” rääkis Manitski. Hüppetorni kolmelt platvormilt hakkavad basseinidesse viima liutorud. Sauna ukse ette tuleb külma veega “jääauk”.

Siseujula tribüünid asendatakse uutega, arhitekt Emil Urbeli soovituste järgi uuendavad ehitajad kõiki ujulakasutajate olmeruume. Veekeskusse tulnu võib edaspidi majast väljumata käia maniküüris ja pediküüris, osta lõõgastava massaaži või lipata hoopis ergutavasse aeroobikatundi. Spordikompleksi etteotsa on arendajatel kavas rajada kohvikud. 39 aasta eest valminud rajatise lammutatav kahekorruseline osa sadama pool asendub arendajate plaani järgi viiekorruselise kolmetärnihotelliga, tehnilised ruumid kolivad keldrisse. Et hoone asub vanalinna kaitsevööndis, ei või hotell kõrguselt muinsuskaitse ettekirjutuse järgi ületada ujulahoonet.

Ujumiskohti napib

Spordi- ja noorsooameti juhataja Jaak Raie sõnul napib linnas praegu ujumiskohti, pallimängusaale ja jalgpalli harjutusväljakuid. “Tallinna uusimas, Nõm-me ujulas käib välja palju inimesi, samuti on täis koolide ujulad. Lähemad ujumiskohad on veel Tabasalus, Keilas, Laagris ja Sakus,” loetles Raie.

Heade kavatsuste kokkuleppe on linn sõlminud inglise kolledži juurde ja Tallinna üldgüm-naasiumi kõrvale ujula saamiseks.

EPL

Uudiste arhiiv