Eesti Kunstimuuseumi uudised 5. – 12. oktoober 2010

11.10.2010
Külastajale
Alates oktoobrist lähevad Kumu kunstimuuseum ja Kadrioru kunstimuuseum üle talveajale ehk oleme avatud kolmapäevast pühapäevani.

Uus näitus Kumu kunstimuuseumis "Väliseesti foto"
Oktoobris avatakse näitus "Väliseesti foto", mis on esmakordne katse esitada väliseesti temaatikat fotograafia kaudu. Näitus tutvustab 1944. aastal Eestist lahkunud või juba võõrsil sündinud fotograafide loomingut ning valikut väliseesti fotoarhiividest. Kümnekonna fotograafi seas on nii Eestis varem tuntud kui ka seni tundmatuid nimesid.
Loe edasi...

Aasta parima muuseumimeene, retroka nõukogude naise turukoti leiad Kumu poest.
Praktiline ja funktsionaalne retrovõtmes nõukogude naise võrk-turukott, nn avoska on üks esimesi uuenenud Kumu poe tooteid, mis võitis äsja XIII Eesti Muuseumide festivalil aasta parima muuseumimeene auhinna EMMA. Zürii leidis, et Kumu kevadsuvisest näitusest „Nõukogude naine eesti kunstis“ inspireeritud avoska on üks tüüpilisemaid nõukogude aja sümbolesemeid, mis peegeldab elegantselt vana moodi uues kuues ning mängib hästi nostalgia-teemaga. Lahedat ökokotti saab endale soetada Kumu poest, mis on avatud muuseumi lahtiolekuaegadel. Hind on 99 EEK
Loe edasi...

Kunst on nagu lääts, mis koondab ja võimendab ühiskonna kõiki tahke.
Kuidas teeb seda kaasaegne maalikunst võrreldes traditsioonilisega? Kumu näitus „Muutuv maalikunst” otsib vastust. NB! See võib Teilt võtta SOTSIAALSE SÜÜTUSE, nii et valmistage end ette – kuraator Eha Komissarov avab tausta EPL-s ja septembri KesKus-is. Kumus VEEL KUNI 10. OKTOOBRINI
Loe edasi...

Kumu auditooriumis
6. oktoober kell 18.00 Kumu Dokumentaal "Jean-Michel Basquiat: The Radiant Child" Rež Tamra Davis, USA 2010, 1h 30’

Kellaviietee Constable'iga
Sel sügisel elustub Kumu kunstimuuseumis Inglise kellaviietee traditsioon. Vaid kümnel korral pakub Kumu eksklusiivset võimalust tutvuda Kumu hittnäitusega ning nautida seejärel tassikest teed ning suupisteid meeldivas keskkonnas ja sundimatus õhkkonnas.
Loe edasi...

Venekeelne lastehommik Kadrioru lossis
Oktoobrist maini kuu teisel laupäeval kell 11.00 ootavad lossidaamid külla 5-11-aastasi lapsi. Pärast pooletunnist jalutuskäiku, vestlust ja mänge minnakse töötuppa joonistama või meisterdama. Toredat laupäevahommikut jääb meenutama omavalmistatud kunstitöö.
Loe edasi...

Monoprindi kursus "Mõttemaastikud"
Kumu sügis-talvine näitus "John Constable" viib vaataja inglise maastikele rändama. Teekonnal kogetu salvestub mälupiltideks, mida saab hiljem paberile visandada ning monoprindi tehnikas savile kanda 9. oktoobrill kell 13.00–15.00.
Loe edasi...

Avatud kunstitöötuba Kadrioru lossis
Pühapäevastesse kunstitöötubadesse on oodatud igas vanuses huvilised (pisemad koos vanemaga), kel soov oma kätega midagi luua. Igal korral avab ennast ja annab inspiratsiooni üks Kadrioru kunstimuuseumis asuv kunstiteos.
Loe edasi...

Ekskursioon "Kunstile külla!"
Sel nädalavahetusel,10. oktoobril kell 13.00 toimub Kumu kunstimuuseumi V korrusel venekeelne ekskursioon näitusel "Muutuv maalikunst".
Loe edasi...

Kontserdid Nigulistes
5. oktoober kell 19.00 Eesti Kontsert esitleb: Kristel Aer ja Sigrid Kuulmann
12. oktoober kell 19.00 Eesti Kontsert esitleb: RING – saksofonikvartett SaxEst ning tšellokvartett C-JAM

Näituse "John Constable. Victoria & Alberti muuseumi kogudest" publikuprogrammid
Naudi selle sügise hittnäitust Kumus ja osale publikuprogrammides!
Loe edasi...

Külasta näitust ja võida reis Londonisse!
Kõigi "John Constable. Victoria & Alberti muuseumi kogudest" näitusekülastajate vahel loositakse välja eksklusiivne nädalalõpp Londonis koos Victoria ja Alberti muuseumi külastusega!
Loe edasi...

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"KUMU NÄITUSEID VAATAMAS!!!! (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv