KUTSE VAT Teatrisse uute noortenäidendite ettelugemisele 25. oktoobril ja Euroopa noorte ühisetendusele 29. oktoobril!

22.10.2010
Värskete noortenäidendite esitlus 25. oktoobril RR teatrisaalis

25. oktoobril kell 19.30 loetakse Euroopa teatrivõrgustiku Platform11+ Tallinna noortekogunemise raames Rahvusraamatukogu teatrisaalis ette katkendeid uutest Argentiina, Slovakkia, Tšehhi, Briti ja Eesti-Ungari noortenäidenditest.

Katkendeid loevad näitlejad Meelis Põdersoo ja Agnes Aaliste ning Tallinna 32. keskkooli teatriklassi noored. Ettelugemise lavastaja on Ago Soots.

Tasuta!

Lugemisele tulevad:

I Katkend Argentiina näitemängust „Stay here“ – „Jää siia“. Autor Luz Rodríguez Urquiza.

Lugu jutustab 13-aastase poisi ja 14-aastase tüdruku sõprusest, selle tekkimisest, arenemisest ja täiskasvanute sekkumisest sellesse.

II Katkend Eesti ja Ungari koostöös valmivast näitemängust „HELP. Autoriteks Aare Toikka ja Péter Horváth.

See on lugu kahest noorest, tüdrukust ja poisist, kes satuvad ootamatult äärmuslikesse tingimustesse. Nad on eemal turvalisest keskonnast, nad ei tea, mis nendega homme juhtub.

III Katkend Slovakkia näitemängust „Mňa kedys´“ – „Mulle kunagi“. Autor Michaela Zakutanska.

Näidendi tegevus leiab aset 14-aastaste 9. klassi õpilaste seas. Tegelased kohtuvad koolis, pärast kooli krundil või kodus. „Mulle kunagi“ on koha-spetsiifiline lavastus, mis ei ole mõeldud esitamiseks laval, vaid pigem tavalises klassiruumis ning vaatajad-õpilased järgnevad näitlejatele mööda koolimaja.

IV Katkend tšehhi näitemängust „TEĎ 55 31 13 já“ : „PRAEGU 55 31 13 mina“, mis on valminud grupitööna koolinoorte ja professionaalsete teatritegijate vahel.

Teksti fiktiivsus seisneb selles, et kogu tegevus toimub ühe päeva jooksul, ja päeva lõpuks on viiest lapsest saanud viis täiskasvanut. Üleminekuhetke otsimine, müstilise muundumishetke avastamine ei ole ainult selle lavastuse teema leitmotiiv, vaid see tõstatab ka küsimuse, kas on üldse võimalik määrata puberteedi-ea piirjooni.

V Katkend Briti näitemängust „The Mystery of Jack and The Clones of Chaos“ – „Jack ja Kaose-kloonide müsteerium“. Autor Richard Hurford.

Lugu kolmeteistkümne-aastasest poisist, kes usub, et tema üle võtavad võimust tema enda erinevad kloonid. Nad näevad välja ja räägivad täpselt nagu ta ise, aga käituvad nii nagu ta ise kunagi ei teeks.

Projektis Platform11+ osaleb koos VAT Teatriga 13 teatrit 12st Euroopa riigist. Kõiki osalejaid ühendab professionaalsus ja huvi pakkuda 11-15-aastaste noorte sihtrühmale uusi võimalusi kultuurielus osalemiseks.

Üks olulisemaid Platform 11+ eesmärke on luua ja lavastada noortele uusi näitemänge, kaasates tööprotsessi nii professionaale kui noori endid.

Lisaks näiteloomingule valmib projekti kaasatud kunstnike käe all ka hulk teisi kunstiliike esindavaid teoseid – skulptuure, videoinstallatsioone, maale jpm.

Platform 11+ noortekogunemisel Tallinnas 23.-30. oktoobrini osaleb 40 noort Eestist, Inglismaalt, Slovakkiast ja Tšehhist. Kaheksa koosoldud päeva jooksul osalevad noored mitmekesistes õpitubades, kus lihvitakse oma ala tõeliste asjatundjate käe all oma mõtete ja tunnete väljendamise oskust ning näitlejameisterlikkust. Kogunemine lõpeb noorte kaasatoodud lugudest kokku pandud suure ühislavastusega “Sinu elu käsiraamat”, mis etendub 29. oktoobril kl 21 Rahvusraamatukogus. Etendus on tasuta, vajalik eelregistreerimine e-maili aadressil inga@vatteater.ee või telefonil 6450959.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv